Αρχική σελίδα  
 

Καλώς Ήλθατε

O Ελληνικός Ιππικός Όμιλος είναι ο αρχαιότερος όμιλος αθλητικής ιππασίας στην Ελλάδα (έτος ιδρύσεως 1931) με σκοπό την καλλιέργεια του αθλήματος και του φιλίππου πνεύματος. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (ΕΟΙ). Από το έτος 1951 διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Παράδεισο Αμαρουσίου, όπου σταβλίζονται 50 άλογα.

Είναι ο χώρος όπου ξεκίνησε την ιππευτική της καριέρα η πλειοψηφία των αθλητών και αθλητικών παραγόντων της σημερινής ιππασίας και είχε πάντα σημαντική κοινωνική παρουσία.

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος βρίσκεται μεταξύ των πρώτων σωματείων αθλητικής ιππασίας σε δραστηριότητα. Την αγωνιστική περίοδο 2011, o Όμιλος κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη του Επάθλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (Υπερπήδηση Εμποδίων), ενώ το 2012 και το 2013 κατέκτησε το έπαθλο «Ξενοφών», για τις επιτυχίες των αθλητών της Ιππικής Δεξιοτεχνίας. Το 2014 βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην κορυφή ως Πρωταθλητής Όμιλος Υπερπήδησης Εμποδίων 2014. Διαθέτει στη δύναμή του αθλητές που μετέχουν στις Εθνικές Ομάδες Ιππασίας.  Έχει στις τάξεις του την Ολυμπιονίκη Ελληνίδα αθλήτρια Χάιντι Αντικατζίδη, καθώς και αθλητές με σημαντικές επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως την Εμμανουέλα Αθανασιάδη, το Γιώργο Δημαρά, την Ελένη Μυράτ, το Γρηγόρη Μαρινάκη και άλλους.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΔΑΛΛΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΣΤΑΒΛΩΝ & ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΜΕΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΟΥΣΑΜΑ
  ΜΥΡΝΑ ΤΖΑΚΑ