Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2 2013 - Α' ΦΑΣΗ

Γρ. ΒόγληςΤην Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο ο 2ος Αγώνας Κυπέλλου Υπερπήδησης Εμποδίων 2013.

Οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου κατέλαβαν τις εξής θέσεις:

Κατηγορία Εφήβων
3η η Μαρίνα Θεοφανοπούλου με τον ίππο Oscar du Perron
4ος ο Αλέξανδρος Κοκκώνης με τον ίππο Oleis de Chenee

Κατηγορία Παίδων
6ος ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου με τον ίππο Quatuor des Bordes

Κατηγορία Β
4ος ο Γιώργος Δημαράς με τον ίππο Sacripan GD

Κατηγορία Α
3ος ο Γρ. Βόγλης με τον ίππο Quetcha de Chenee
6ος ο Γρ. Βόγλης με τον ίππο Quelly Briquedalle

Στη φωτογραφία ο Γρ. Βόγλης που διακρίθηκε στην Κατηγορία Α.
Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Την κοπή της βασιλόπιτας γιόρτασε ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις 15 Φεβρουαρίου 2013 στο εντευκτήριο των εγκαταστάσεων του παρουσία και του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου της ΕΟΙ, κ. Νίκου Παράσχη και της Διευθύντριας της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κας Ιλεάνας Κλοκώνη.

Ι. Κλοκώνη, Κ. Παπαθανασίου, Γ. ΔημαράςΟ πρόεδρος του Ομίλου κ. Θρασύβουλος Δάλλας είχε την ευκαιρία να αναφερθεί συνοπτικά στα επιτεύγματα του Ομίλου κατά το 2012 και να ευχαριστήσει όλους για τη βοήθεια που προσέφεραν στον Όμιλο. Σημαντική κατάκτηση του 2012 είναι το «Έπαθλο Ξενοφών» για τις συνολικές διακρίσεις των αθλητών στην ιππική δεξιοτεχνία, το οποίο ήρθε για πρώτη φορά από τη θεσπισή του στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο. Τα μέλη και οι αθλητές του Ομίλου, οι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας και οι φίλοι και συνεργάτες του Ομίλου δημιούργησαν εγκάρδια ατμόσφαιρα μέσα στην κατάμεστη αίθουσα με τα πυκνά τους χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση του Κωνσταντίνου Παπαθανασίου με το μετάλλιο της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η κυρία Ιλεάνα Κλοκώνη, Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, απένειμε το μετάλλιο στον αθλητή του ΕΙΟ, για το ήθος και το «ευ αγωνίζεσθαι» που επέδειξε, όταν επέστρεψε το κύπελλο αγωνίσματος που συμμετείχε και το οποίο του είχε απονεμηθεί, αν και είχε ακολουθήσει λάθος διαδρομή στον αγώνα. Για την κίνησή του αυτή ο Κωνσταντίνος τιμήθηκε και από τον Όμιλο με αναμνηστικό κύπελλο. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΙ, κος Νίκος Παράσχης, ο οποίος μίλησε με τη σειρά του με τα καλύτερα λόγια για τον αθλητή.

Κατόπιν βραβεύθηκαν οι διακριθέντες αθλητές της Υπερπήδησης Εμποδίων και της Ιππικής Δεξιοτεχνίας. Τιμητικές πλακέτες απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Το επαμειβόμενο έπαθλο «Βλαδίμηρου Λεβίδη», που απονέμεται στον ιππέα που προσέφερε τους περισσότερους βαθμούς στον Όμιλο στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων, κατέκτησε ο Αλέξανδρος Κοκκώνης και η απονομή έγινε από την κ. Λένα Λεβίδη. Το αντίστοιχο επαμειβόμενο έπαθλο για την Ιππική Δεξιοτεχνία έλαβε η Κυβέλη Τζωρτζάκη. Και οι δύο αθλητές αγωνίστηκαν το 2012 στην κατηγορία Παίδων και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές στην Υπερπήδηση Εμποδίων και την Ιππική Δεξιοτεχνία αντίστοιχα.

Μετά το τέλος της κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε πάρτι. Τα τρία φλουριά της εκδήλωσης για ακόμα μια χρονιά ήταν ευγενική χορηγία του οίκου Λαλαούνη.

Στη φωτογραφία η κ. Ιλεάνα Κλοκώνη και ο κ. Γ. Δημαράς πλαισιώνουν τον Κωνσταντίνο Παπαθανασίου που τιμήθηκε στην εκδήλωση για το ήθος του. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου photobit.net.

 

1ος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Β. ΑΤΤΙΚΗΣ 2013 - Α' ΦΑΣΗ

Όλγα ΓκολογιάννηΤην Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στον Ιππικό Όμιλο Β. Προαστίων ο 1ος Περιφερειακός Αγώνας Β. Αττικής 2013.

Οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου κατέλαβαν τις εξής θέσεις:

Κατηγορία Ε (1,10 μ.)
2oς ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου με τον ίππο Jerk du Bigot
5η η η Όλγα Γκολογιάννη με τον ίππο Oscar du Page

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής (1,20 μ.)
4ος ο Γιώργος Δημαράς με τον ίππο UFO 17

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής (1,30 μ.)
1ος ο Γρ. Βόγλης με τον ίππο Quetcha de Chenee

Στη φωτογραφία η Όλγα Γκολογιάννη που διακρίθηκε στην κατηγορία Ε. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο της ιππασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 η ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στο Jockey’s Country Club στο Τατόι.

Ακολούθησε το μεγάλο πάρτι της ιππασίας, που διοργάνωσε η Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων της ΕΟΙ, μέλη της οποίας είναι μεταξύ άλλων και οι κυρίες Εμμανουέλα Μουσαμά και Μαριάννα Σταφυλοπάτη, μέλη του ομίλου. Το πάρτι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι αθλητές που διακρίθηκαν το 2012 και τιμήθηκαν οι χορηγοί του αθλήματος. Για τις επιδόσεις τους την αγωνιστική περίοδο 2012 στους ελληνικούς και διεθνείς αγώνες, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Αλέξανδρο Κοκκώνη, Μαρίνα Θεοφανοπούλου, Κυβέλη Τζωρτζάκη και Άντζελα-Κέλλυ Σκλαβούνου.Επίσης απονεμήθηκε στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο το Έπαθλο «Ξενοφών», η μεγαλύτερη διάκριση σε επίπεδο σωματείου για την ιππική δεξιοτεχνία.

Στη φωτογραφία ο Γιώργος Δημαράς, Έφορος Ιππασίας του ΕΙΟ, η Ελένη Μυράτ, αθλήτρια και προπονήτρια ιππικής δεξιοτεχνίας και ο Πρόεδρος του ΕΙΟ, Θρασύβουλος Δάλλας με το έπαθλο Ξενοφών. Η φωτογραφία είναι προσφορά του Photobit.net.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 1 2013 - Α' ΦΑΣΗ

Κωνσταντίνος ΠαπθανασίουΤην Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο ο 1ος Αγώνας Κυπέλλου Υπερπήδησης Εμποδίων 2013.

Οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου κατέλαβαν τις εξής θέσεις:

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής (1,05 μ.)
6ος ο Κωνσταντίνος Μαρινάκης με τον ίππο Loulou du Quesnay

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής (1,15 μ.)
6ος ο Γιώργος Δημαράς με τον ίππο Sacripan GD

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής (1,35 μ.)
6ος ο Γρ. Βόγλης με τον ίππο Quetcha de Chenee

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής (1,10 μ.)
1ος ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου με τον ίππο Quatuor des Bordes
6oς ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου με τον ίππο Jerk du Bigot

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής (1,25 μ.)
1η η Μαρίνα Θεοφανοπούλου με τον ίππο Oscar du Perron
3η η Μαρίνα Θεοφανοπούλου με τον ίππο Royaume des Till

Ο αθλητής του ΕΙΟ Κωνσταντίνος Παπαθανασίου επέστρεψε στην Ομοσπονδία το Κύπελλο που κέρδισε για την 1η θέση στο Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής (1,15 μ.), διότι, αφού είδε το βίντεό του στην κατηγορία, κατάλαβε ότι είχε ακολουθήσει λάθος διαδρομή και έπρεπε να είχε αποκλειστεί.

Στη φωτογραφία ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου που διακρίθηκε στο 1,10 μ. αλλά και στο fair play. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

1οι ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2013

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 ολοκληρώθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο οι 1οι Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2013.

Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Ορέστης ΚατσίληςΑγώνισμα A3 Children Preliminary
2η η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Highnessy Newland
4η η Ευδοκία-Λήδα Ανέστη με τον ίππο Nonchaloir
5ος ο Ορέστης Κατσίλης με τον ίππο Wilster

Αγώνισμα A4 Children Team
1η η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Highnessy Newland
3η η Ευδοκία-Λήδα Ανέστη με τον ίππο Nonchaloir
4ος ο Ορέστης Κατσίλης με τον ίππο Wilster

Αγώνισμα A5 Children Individual
1η η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Highnessy Newland
2ος ο Π. Σοφιός με τον ίππο Hang on Sloopy
3η η Ευδοκία-Λήδα Ανέστη με τον ίππο Helios d' un Soir

Αγώνισμα Α6 Elementary
3ος ο Ορέστης Κατσίλης με τον ίππο Wilster

Αγώνισμα Β6 Medium
1η η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Highnessy Newland

Αγώνισμα Β9 Juniors Preliminary
4ος ο Ορέστης Κατσίλης με τον ίππο Wilster
5η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sir Kavalier

Αγώνισμα Γ2 FEI World Chal Advanced
1η η Φανή Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006
2η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Cosmote Solon Hit
3η η Φαίδρα Ξανθοπούλου με τον ίππο Darek 3

Αγώνισμα Γ4 Juniors Team
1η η Φανή Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006
5η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sir Kavalier

Αγώνισμα Γ5 Juniors Individual
1η η Φανή Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006
4η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sir Kavalier

Αγώνισμα Prix St.Georges
4η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Cosmote Solon Hit
5η η Φαίδρα Ξανθοπούλου με τον ίππο Darek 3

Στη φωτογραφία ο Ορέστης Κατσίλης που διακρίθηκε σε 3 αγωνίσματα. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

 

« ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012                   ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ