Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2014

Παρουσία της Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας Πριγκίπισσας Haya της Ιορδανίας, ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου 2014 στο Novi Sad της Σερβίας το ΒαλκανικόΠρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας, με την Ελλάδα να παραμένει στην κορυφή τωνΒαλκανίων, αφού οι 11 αμαζόνες μας κατέκτησαν σχεδόν όλα τα μετάλλια!

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2014Οι αμαζόνες του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου επέστρεψαν όλες με μετάλλια!Στην κατηγορία Ενηλίκων, Ελένη Μυράτ με τον CosmoteSolon Hit, και η Άντζελα-Κέλλυ Σκλαβούνου με τον Quanderas, κατάφεραν το απόλυτο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ομαδικό και δύο μετάλλια του ατομικού. Η Ελένη Μυράτ το χρυσό, και η Άντζελα-Κέλλυ Σκλαβούνου το χάλκινο.

Η Ελένη Μυράτ δήλωσε για την νίκη της: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη αλλά καισυγκινημένη με την νίκη μου. Είχα αποφασίσει να αφιερώσω το μετάλλιο μου στονΒούλγαρο συναθλητή και φίλο Svetlosar Kastchiev που έχασε την μάχη με τον καρκίνοτα περασμένα Χριστούγεννα. Το άλογο μου ο COSMOTE Solon Hit σαν να είχεαισθανθεί ότι είναι σημαντικό να πάμε καλά. Τα δώσαμε όλα και οι δυο και μπορέσαμενα παραδώσουμε στην ομοσπονδία της Βουλγαρίας το καλύτερο μετάλλιο, το χρυσό».

Στην κατηγορία Εφήβων η Nina-Isabela Ravini με την Djonas Figaro και η Κυβέλη Τζωρτζάκη με την Highnessy Newland κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό, ενώ η Νίνα κατέκτησε και το αργυρό στο ατομικό.

 Στην κατηγορία Παίδων, η Ελένη Ρέτσου με την Grace 316 και η Ευδοκία-Λήδα Ανέστη με τον Nonchaloir κατέκτησαν το χρυσό στο Ομαδικό!

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος συγχαίρει θερμά τους Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν και τους εύχεται κάθε πρόοδο!

Στη φωτογραφία η απονομή του Ατομικού Ενηλίκων: Η Κατερίνα Λω, η Ελένη Μυράτ και η Άντζελα-Κέλλυ Σκλαβούνου στο βάθρο. Επίσης (από αριστερά προς τα δεξιά) ο Dejan Dragojevic, Πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδιάς Ιππασίας, η πριγκίπισσα Haya της Ιορδανίας, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας, ο Milos Vucevic, Δήμαρχος του Νόβι Σαντ και ο Vanja Udovic, Υπουργός Αθλητισμού της Σερβίας. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Alexis Vassilopoulos.

 

ΘΕΡΙΝΕΣ ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 2014

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου ιππικά παιχνίδια για τους μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σκυταλοδρομία ταχύτητας από τα πόνεϊ, συνεχίστηκε με τσουβαλοδομίες και σκυταλοδρομία με νεράντζια με τα άλογα Nero και Malva. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη ασκήσεων γυμνιππευτικής. Την περιγραφή των αγωνισμάτων στους παρευρισκόμενους έκανε ο Έφορος Στάβλων και Ιππασίας, κος Γιώργος Δημαράς. Στα παιχνίδια υπήρχε ισοπαλία καθώς η ομάδα του Nero κέρδισε την πρώτη σκυταλοδρομία, η ομάδα της Malva τις τσουβαλοδρομίες. Στο τελευταίο παιχνίδι οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν τους ίδιους πόντους, μεταφέροντας έφιπποι νεράντζια!

Στο χώρο παρουσιάστηκε η έκθεση με τις χειροτεχνίες που έφτιαξαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του 8ου Ιππικού Camp. Στους συμμετέχοντες του Camp δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά έλαβαν τις κάρτες προόδου τους από τους εκπαιδευτές.

Θέρινές επιδείξεις 2014

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές για καλό καλοκαίρι!

 

ΙΠΠΙΚO CAMP 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Ιππικό Camp που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του o Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις 16-20 Ιουνίου 2014  με άλογα ιδιοκτησίας του και με την επίβλεψη των εκπαιδευτών του Ομίλου Ειρήνης Τουμπακάρη και Μιχάλη Μουζουράκη.

Ιππικό Camp 2014Το 8ο Ιππικό Camp έδωσε τη δυνατότητα σε δέκα οκτώ μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας να εξασκηθούν στην ιππασία και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το άλογο. Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ιππεύουν καθημερινά, να παρακολουθήσουν τη ζωή του αλόγου στο στάβλο, να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με την περιποίηση, την υγεία και την πετάλωσή του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώθηκε με γυμναστική, παρουσίαση της Θεραπευτικής Ιππασίας από την Ειδική Θεραπεύτρια κα Ειρήνη Κάπαρη, διάλεξη εκπαιδευτικού χαρακτήρα από την κτηνίατρο κα Βασιλική Παπαναστασίου, επίδειξη πετάλωσης αλόγου από τον κο Γιάννη Λεφόρ, επίδειξη φροντίδας από τον Οδοντίατρο αλόγων κο Γιάννη Τουλουπάκη, δημιουργική απασχόληση με θέμα το άλογο, ομαδικά παιχνίδια γνωριμίας και άθλησης, και παρακολούθηση video αγώνων για περισσότερη εξοικείωση με το αγωνιστικό κομμάτι της ιππασίας

Το πρόγραμμα έκλεισε με έκθεση χειροτεχνιών, ιππικές επιδείξεις και την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής. Όλοι συνεχάρησαν τους συντελεστές και ευχήθηκαν να επαναληφθεί αυτή η δραστηριότητα και του χρόνου!

Δείτε εδώ τη σελίδα του Ιππικού Camp 2014 »

 

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2014 (εξ αναβολής)

Στις 14-15 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στον Ιππικό Όμιλο Β. Προαστίων ο 2ος Αγώνας Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2014 (εξ αναβολής) σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Αγώνισμα A3 Children Preliminary
3η η Αικατερίνη Μαραγκού με τον ίππο Red Diamond 4
4η η Λαβίνια Μακροπούλου με τον ίππο Helios d' un Soir

Αικατερίνη ΜαραγκούΑγώνισμα Α6 Elementary
3η η Ελένη Ρέτσου με τον ίππο Grace 316
4η η Σοφία-Κωνσταντίνα Γιαζιτζόγλου με τον ίππο Nonchaloir

Αγώνισμα B6 Medium Class L
2η η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Highnessy Newland

Αγώνισμα Αρχαρίων
1η η Φοίβη Αλγιανάκη με τον ίππο Nicephore du Niro

Αγώνισμα Γ4 Juniors Team
2η η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Highnessy Newland

Αγώνισμα Prix St.Georges
1η η Άντζελα-Κέλλυ Σκλαβούνου με τον ίππο Quanderas
2η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Cosmote Solon Hit

Αγώνισμα A4 Children Team
6η η Αικατερίνη Μαραγκού με τον ίππο Red Diamond 4

Αγώνισμα A5 Children Individual
3ος ο Kevin Vargo με τον ίππο Campari GD
5η η Ελένη Ρέτσου με τον ίππο Grace 316
6η η Λαβίνια Μακροπούλου με τον ίππο Helios d' un Soir

Αγώνισμα Β9 Juniors Preliminary
2η η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Highnessy Newland
5ος ο Π. Σοφιός με τον ίππο Hang on Sloopy
6ος ο Kevin Vargo με τον ίππο Sir Kavalier

Αγώνισμα Γ2 FEI World Chal Advanced
1η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Sir Kavalier

Αγώνισμα Γ5 Juniors Individual
2η η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Highnessy Newland

Αγώνισμα Intermidiate "B"
1η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Cosmote Solon Hit

Στη φωτογραφία η Αικατερίνη Μαραγκού που διακρίθηκε που διακρίθηκε στα αγωνίσματα Α3 και Α4. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

7ος ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΑΤΤΙΚΗΣ (A ΦΑΣΗ) 2014

Στις 14 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στον Ιππικό Όμιλο MegaSports ο 7ος και Τελικός Αγώνας Ανάπτυξης Β. Αττικής (Α φάση) 2014 σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκε ο Κωνσταντίνoς Παπαθανασίου με τον ίππο Quatuor des Bordes που κατέλαβε τη 2η θέση στο Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής (1,20 μ.).

 

ΑΡΓΥΡΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ 2014 Η ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων Ελλάδος 2014 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Άλογα και ιππείς αγωνίσθηκαν για τούς τίτλους επί 4 ημέρες σε πολλές διαδρομές για την ανάδειξη των πρωταθλητών στην υπερπήδηση εμποδίων.

Αργυρή Πρωταθλήτρια στην Κατηγορία Εφήβων αναδείχτηκε η Μ. Θεοφανοπούλου με τον ίππο Oscar du Perron! Στην ίδια κατηγορία ο Johnny Μαρινάκης με τον ίππο Magic de France κατέλαβε την 5η θέση στη γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος.

Στην Κατηγορία Παίδων η Ιωάννα-Μαρία Τσόχα με τον ίππο Hella van de Richter κατέλαβε την 5η θέση στη γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος.

Επίσης στο Μικρό Tour o Γρ. Μαρινάκης με τον ίππο Loulou du Quesnay αναδείχτηκε 3ος και στο Μεγάλο Tour o Γρηγόρης Βόγλης με τον ίππο Royoume des Till αναδείχτηκε 2ος και ο Κωνσταντίνoς Παπαθανασίου με τον ίππο Quatuor des Bordes 5ος.

Μαρίνα ΘεοφανοπούλουΕπίσης στους αγώνες διακρίθηκαν οι εξής αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου:

Aγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής 1 - Ύψος 1,05 μ.
6ος ο Γρ. Μαρινάκης με τον ίππο Loulou du Quesnay

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής 1 - Ύψος 1,25 μ.
3ος ο Γρηγόρης Βόγλης με τον ίππο Royoume des Till
5ος ο Κωνσταντίνoς Παπαθανασίου με τον ίππο Quatuor des Bordes

Aγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής 2 - Ύψος 1,05 μ.
6η η Ελλάς-Αικατερίνη Λεμονίδη με τον ίππο Oslo Minotiere

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής 2 - Ύψος 1,25 μ.
2ος ο Κωνσταντίνoς Παπαθανασίου με τον ίππο Quatuor des Bordes
3ος ο Doddy Elgabry με τον ίππο Fulton Van T.T.S.
4ος ο Κωνσταντίνoς Παπαθανασίου με τον ίππο Cummerow
6ος ο Γρηγόρης Βόγλης με τον ίππο Royoume des Till

Grand Prix Εφήβων
5ος ο Johnny Μαρινάκης με τον ίππο Quassy du Gisors
6η η Μ. Θεοφανοπούλου με τον ίππο Oscar du Perron

Στη φωτογραφία η Μαρίνα Θεοφανοπούλου, Αργυρή Πρωταθλήτρια Εφήβων 2014 στην Υπερπήδηση Εμποδίων. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

Με ανακοίνωσή της στις 3 Ιουνίου 2014 η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας γνωστοποίησε τα ονόματα των αθλητών που έχουν επιλεγεί για να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας στη Σερβία στις 25-29 Ιουνίου 2014.

Από τους αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου θα συμμετάσχουν:

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος συγχαίρει τους αθλητές του για τη συμμετοχή τους και εύχεται κάθε διάκριση στις εθνικές ομάδες!

 

 

« ΜΑΪΟΣ                   ΙΟΥΛΙΟΣ »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ