Αρχική σελίδα  
 

Share |

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ (FEI)

Σε όλα τα στάδια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της προπόνησης των αθλητικών ίππων η ευημερία του ίππου πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι των άλλων απαιτήσεων. Αυτό περιλαμβάνει την καλή μεταχείριση του ίππου, τις μεθόδους προπόνησης, πετάλωσης και ιπποσκευής καθώς και μεταφοράς.

Οι ίπποι και οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση, ικανοί και υγιείς, πριν τους επιτραπεί η συμμετοχή σε αγώνες. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων και τις χειρουργικές διαδικασίες, που απειλούν την υγεία του ίππου, την εγκυμοσύνη των φοράδων και τη λανθασμένη χρήση των βοηθημάτων.

Οι αγώνες δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την ευημερία του ίππου. Αυτό περιλαμβάνει την απόδοση της απαραίτητης προσοχής στα ιπποδρόμια των αγώνων, τις καιρικές συνθήκες, το σταβλισμό, την ασφάλεια του χώρου και την καλή φυσική κατάσταση του ίππου για το ταξίδι του μετά τον αγώνα.

Πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι ίπποι δέχονται κάθε δυνατή φροντίδα μετά από τον αγώνα και ότι τους μεταχειρίζονται με ανθρωπιά, όταν οι καριέρες τους έχουν τελειώσει. Αυτό καλύπτει τη δέουσα κτηνιατρική περίθαλψη, τους τραυματισμούς από αγώνες, την ευθανασία και την απόσυρση από την αγωνιστική δράση.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας προτρέπει όσους εμπλέκονται στο άθλημα να αποκτούν όσο το δυνατόν καλύτερη μόρφωση στον τομέα, όπου εξειδικεύονται.

‹ επιστροφή