Αρχική σελίδα  
 


ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2012

Γνωρίζοντας ότι η ιππασία δεν είναι απλώς μία αθλητική ενασχόληση αλλά τρόπος ζωής, και με την πεποίθηση ότι η ιππική παιδεία αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τους μαθητές της Ιππικής του Ακαδημίας, ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος διοργάνωσε και φέτος, για έκτο χρόνο, το καλοκαιρινό του Ιππικό Camp. Δεκατρείς μαθητές ιππείς, ηλικίας 7-12 ετών, συμμετείχαν στο 6ο Ιππικό Camp που πραγματοποιήθηκε από Δευτέρα 18 Ιουνίου έως Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, στις εγκαταστάσεις μας με άλογα ιδιοκτησίας του Ομίλου, και με την επίβλεψη των εκπαιδευτών, Ειρήνης Τουμπακάρη και Μιχάλη Μουζουράκη.

Στόχος του Ιππικού Camp είναι να προσφέρει μια ευκαιρία για εντατικότερη εξάσκηση στο άθλημα της ιππασίας, μέσω της καθημερινής ίππευσης, αλλά και καλύτερης γνωριμίας με τα άλογα μέσω της καθημερινής ενασχόλησης, πρακτικής εξάσκησης και φροντίδας τους στο ιπποδρόμιο και στους στάβλους. Επιπλέον το φετινό Ιππικό Camp περιέλαβε γυμναστική, παρουσίαση της Θεραπευτικής Ιππασίας από την Ειδική Θεραπεύτρια κα Ειρήνη Κάπαρη, διάλεξη εκπαιδευτικού χαρακτήρα από την κτηνίατρο κα Βασιλική Παπαναστασίου, επίδειξη πετάλωσης αλόγου από τον κο Γιάννη Λεφόρ, δημιουργική απασχόληση με θέμα το άλογο, προσκοπικά παιχνίδια γνωριμίας και άθλησης, και παρακολούθηση video αγώνων για περισσότερη εξοικείωση με το αγωνιστικό τομέα της ιππασίας.

Το πρόγραμμα έκλεισε με έκθεση χειροτεχνιών, Ιππικές Επιδείξεις και την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής. Γονείς και παιδιά το χάρηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 7ο Ιππικό Camp!

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
Εκπαιδευτές Ιππασίας: κα. Ειρήνη Τουμπακάρη και κος Μιχάλης Μουζουράκης
Αγωνιστική Ιππασία: κα Ελένη Μυράτ
Θεραπευτική Ιππασία: κα Ειρήνη Κάπαρη
Κτηνίατρος: κα Βασιλική Παπαναστασίου
Πεταλωτής: κος Γιάννης Λεφόρ
Χειροτεχνία: κα Κατερίνα Λυμπέρη
Παιχνίδια: κα Μαρία Παπουρδάνου
Video: κος Μανώλης Κυπραίος
Γεύματα: Athinaios Catering

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:Ανυφαντή Χρυσάνθη,Βαρώτση Φιλίππα,Βόγλη Εβελίνα,Γερολύμου Αλεξία,Γιαζιτζόγλου Έλενα,Γιαζιτζόγλου Σοφία,Γραμμένου Δάφνη,Θεοφανόπουλος Σταύρος,Νικολαΐδη Σοφία,Πίκουλα Άννα-Μαρία,Σταματοπούλου Άντυ,Τερτίπη Ζωή καιΤσαμάζ Στέλλα

ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2007 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2008 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2009 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2010 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2013