Αρχική σελίδα  
 


2o ΑΝΟΙΧΤΟ FORUM ΙΠΠΑΣΙΑΣ

To Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε το 2ο Ανοιχτό Forum Ιππασίας. Ο τίτλος του 2ου Ανοιχτού Forum Ιππασίας ήταν «Αγώνες Ιππασίας στην Ελλάδα του 2012».

ForumΤην έναρξη των εργασιών του Forum κήρυξε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, κος Θρασύβουλος Δάλλας, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, κος Ισίδωρος Κούβελος. Επίσης, αναγνώστηκε χαιρετισμός που είχε αποστείλει η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, κα Κυριακή Γιαννακίδου.

Τα επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν ήταν α. «Σχέσεις Κριτών – Αθλητών» και β. «Σύγχρονοι Αγώνες Ιππασίας».

Στο πρώτο πάνελ προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κος Χρήστος Σπυρούνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών και Διεθνής Κριτής Υπερπήδησης Εμποδίων, ο κος Αλέξανδρος Φουρλής, Πρωταθλητής, Βαλκανιονίκης και κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, ο οποίος εκπροσώπησε τους αθλητές ως μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ιππέων Εμποδίων. Το άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, εκπροσώπησε ο κος Νίκος Γεωργόπουλος, επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών και η κα Χριστίνα Σαχίνογλου, Βαλκανιονίκης. Τη συζήτηση στο πρώτο πάνελ συντόνισε η πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, κα Λένα Λεβίδη.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η συζήτηση συνεχίστηκε με το δεύτερο θέμα «Σύγχρονοι Αγώνες Ιππασίας», για το οποίο τοποθετήθηκαν, ο κος Γιάννης Καμπάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Αθλητικής Ιππασίας, ο κος Στάθης Παναγάκης, Ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, ο κος Σταύρος Γεωργόπουλος, Προπονητής και Διεθνής Εκπαιδευτής Προπονητών, ο κος Δημήτρης Γουναράς, Εκπρόσωπος αθλητικού σωματείου και Διοργανωτής αγώνων, η κα Καρίνα Κυπραίου, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και ο κος Γιώργος Σκλαβούνος, Φίλαθλος. Συντονιστής στο δεύτερο πάνελ και τη συζήτηση που ακολούθησε, ήταν ο κος Γιώργος Δημαράς, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Δείτε το πρόγραμμα του 2ου Ανοιχτού Forum Ιππασίας.

Το σύνολο των εργασιών του 2ου Ανοιχτού Forum Ιππασίας, βιντεοσκοπήθηκε και ηχογραφήθηκε, με σκοπό να απομαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά του και να ενημερωθεί επ’ αυτού ο κόσμος της ελληνικής ιππασίας.