Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

Α' ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2011

Στις 18-20 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας ο Α' Αγώνας Πρωταθλήματος 2011 σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Αλέξανδρος ΚοκκώνηςΑπό τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν:

Επίπεδο (Tour) Μεσαίο (1,30 μ.)
3ος ο Γ. Δημαράς με τον ίππο Lami du Hameau
5ος ο Γρ. Βόγλης με τον ίππο Ufo 17

Επίπεδο (Tour) Μικρό (1,20 μ.)
2η η Μαρία Παπουρδάνου με τον ίππο Colour Line
6η η Μαρία Παπουρδάνου με τον ίππο Pleyane d' Aria

Κατηγορία Νεολέκτων Ίππων 7 ετών (1,25 μ.)
3ος ο Γ. Δημαράς με τον ίππο Campari GD

Κατηγορία Παίδων (1,15 μ.)
3ος ο Αλ. Κοκκώνης με τον ίππο Oleis de Chenee
4ος ο Johnny Μαρινάκης με τον ίππο Sympa de la Cour

Επίπεδο (Tour) Μικρό (1,25 μ.)
3ος ο Γ. Δημαράς με τον ίππο Lami du Hameau

Στη φωτογραφία ο Αλ Κοκκώνης, που διακρίθηκε στην κατηγορία Παίδων. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2011

Την 13 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αττικού Ομίλου Ιππασίας η 1η Ημερίδα Περιφερειών Αττικής σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Η Ομάδα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, που απαρτιζόταν από την Κωνσταντίνα Κατσή-Σταματούκου με τον ίππο Cohiba 0012, την η Ντέμη Ιγγλέση με τον ίππο Aladin Van Overis, τον Αλέξανδρο Κοκκώνη με τον ίππο Noisette de Quibou και τον Ιωάννη Μαρινάκη με τον ίππο Sympa de la Cour, κατέλαβε την 2η θέση στο Ομαδικό Αγώνισμα των Ομίλων!

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Κρεμιώτης, Λεβίδη, ΚαρακασίληςΜε μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο της ιππασίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2011 η ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι αθλητές που διακρίθηκαν το 2010 και τιμήθηκαν οι χορηγοί του αθλήματος.

Για τις επιδόσεις τους την αγωνιστική περίοδο 2010 στους ελληνικούς και διεθνείς αγώνες, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Ιωάννη Μαρινάκη, Μαρίνα Θεοφανοπούλου, Αμαρυλλίδα Γουλανδρή, Φανή Σταφυλοπάτη, Κωνσταντίνο Ασημάκη και Ελένη Μυράτ. Εκ μέρους του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου η κυρία Λένα Λεβίδη παρέλαβε το Κύπελλο Ανάπτυξης.

Στη φωτογραφία η κ. Λένα Λεβίδη, που παρέλαβε το Κύπελλο Ανάπτυξης, εκ μέρους του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, πλαισιωμένη από τους κυρίους Κρεμιώτη και Καρακασίλη. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ GYMKHANA

ΣκυταλοδρομίαΤην Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, ένα χειμωνιάτικο πρωινό, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ιππικές επιδείξεις της χρονιάς για τους μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη σκυταλοδρομία των Νεαρών Ιππέων 5-8 ετών, με τα νεαρά ιππάρια (πόνυ) του Ομίλου. Στη συνέχεια οι μεγαλύτεροι μαθητές παρουσίασαν Ασκήσεις Βοηθημάτων, Ισορροπίας, Ιππικά Παιχνίδια και τέλος παραδόθηκαν τα Ατομικά Δίπτυχα Προόδου των μαθητών με τα επιτεύγματά τους.

Βοήθησαν οι μαθήτριες της Ιππικής Ακαδημίας Κέλλυ Ρογδάκη, Ελίζα Βάγγου και Στεφανί-Σόνα Γιακουπιάν και οι παίδες αθλητές μας Κωνσταντίνα Κατσή-Σταματούκου, Ντέμη Ιγγλέση, Χριστιάνα Δοντά, Τζώνυ Μαρινάκης και Αλέξανδρος Κοκκώνης.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Έφορος Σταύλων κ. Γιώργος Δημαράς. Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτές της Ιππικής Ακαδημίας του Ομίλου Ειρήνη Τουμπακάρη και Μιχάλης Μουζουράκης. Σε όλη τη διάρκεια της επίδειξης για τους γονείς και φίλους, παρουσιάστηκαν οι ασκήσεις, αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες και δόθηκαν πληροφορίες σχετικές με το άθλημα, την παιδαγωγική αξία του, καθώς και πληροφορίες για το ιστορικό και τις επιδόσεις του Ομίλου.

Η εκδήλωση τελείωσε με ευχές για το ξεκίνημα της νέας αθλητικής χρονιάς και τον αγιασμό από τον Ιερέα της ενορίας Παραδείσου πατέρα Βασίλειο ο οποίος ευλόγησε αθλητές, ίππους , εργαζόμενους και όλους τους παριστάμενους.

Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των Ιππικών Επιδείξεων στη σελίδα του ΕΙΟ στο Facebook »

 

Α' ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2011

Στις 5-6 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν στον Ιππικό Όμιλο MegaSports οι A' Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2011 σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Εμ. ΜουσαμάΑγώνισμα Α4 Children Team
1η η Β. Νομικού de Borbon dos Sicilias με τον ίππο Foxy Hot Shot
4η η Κ. Τζωρτζάκη με τον ίππο Warinca Steam
6η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sniper 2

Αγώνισμα Β6 Medium
2η η Αμαρυλλίς Γουλανδρή με τον ίππο Hang on Sloopy

Αγώνισμα A5 Children Individual
1η η Κ. Τζωρτζάκη με τον ίππο Warinca Steam
2ος ο Π. Σοφιός με τον ίππο Hang on Sloopy
3η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sniper 2

Αγώνισμα Α6 Elementary
1η η Β. Νομικού de Borbon dos Sicilias με τον ίππο Foxy Hot Shot
2η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sniper 2
4η η Σ. Πέρρου με τον ίππο Helios d' un Soir

Αγώνισμα Γ4 Juniors Team
1η η Αμαρυλλίς Γουλανδρή με τον ίππο Red Diamond 4
2η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006
5η η Εμ. Μουσαμά με τον ίππο Indy de st Gatien
6η η Αλ. Ταχιάτη με τον ίππο Wandango 14

Αγώνισμα A3 Children Preliminary
4η η Κ. Τζωρτζάκη με τον ίππο Warinca Steam
6η η Σ. Πέρρου με τον ίππο Helios d' un Soir

Αγώνισμα Prix St. Georges
5η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Indy de st Gatien

Αγώνισμα Β9 Children Preliminary
1η η Β. Νομικού de Borbon dos Sicilias με τον ίππο Woodoo 6
2η η Αλ. Ταχιάτη με τον ίππο Wandango 14
3η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006

Αγώνισμα Γ2 FEI World Chal Advanced
3η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Cosmote Solon Hit

Αγώνισμα Γ5 Juniors Individual
3η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006
5η η Αμαρυλλίς Γουλανδρή με τον ίππο Red Diamond 4
6η η Αλ. Ταχιάτη με τον ίππο Wandango 14

Αγώνισμα Intermidiate "I"
4η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Indy de st Gatien

Στη φωτογραφία η Εμ. Μουσαμά, που διακρίθηκε στην κατηγορία Γ4. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΗ 2011

Τον Ιππικό Όμιλο Β. Προαστίων επέλεξε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για να πραγματοποιήσει την 1η Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού που διεξήχθη στις 5 Φεβρουαρίου 2011.

Oι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας του του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου που έλαβαν μέρος στην Ημερίδα πέτυχαν στις εξετάσεις τους!

Πιο συγκεκριμένα η Όλγα Γκολογιάννη απέκτησε την Άδεια Ικανότητας Αθλητού για την Ιππική Δεξιοτεχνία και ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου απέκτησε την Άδεια Ικανότητας Αθλητού για την Υπερπήδηση Εμποδίων.

Ο Όμιλος τους εύχεται πολλές επιτυχίες!

 

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2011 ΜΕ ΤΟΝ JOSEF FREESE

Σεμινάριο Ιππικής Δεξιοτεχνίας πραγματοποιήθηκε στις 1-3 Φεβρουαρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου. Δίδαξε ο καταξιωμένος Γερμανός εκπαιδευτής κ. Josef Freese.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 10 αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με 9 ίππους: η Εμ. Μουσαμά με τον ίππο Indy de St. Gatien, η Αλ. Ταχιάτη με τον ίππο Wadango 14, η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sniper 2, ο Π. Σοφιός με τον ίππο Hang on Sloopy, η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006, η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Cosmote Solon Hit, η Β. Νομικού de Borbon dos Sicilias με τον ίππο Foxy Hot Shot, η Ειρήνη Τουμπακάρη με τον ίππο Cosmote Solon Hit, η Σοφία Πέρρου με τον ίππο Helios d'un Soir και η Αμαρυλλίς Γουλανδρή με τον ίππο Red Diamond 4.

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η εκπαιδεύτρια κ. Ελένη Μυράτ.

 

 

« ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011                   ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ