Αρχική σελίδα  
 
Δανάη


ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΤΣΟΓΛΟΥ

Στα πλαίσια του ΕΙΟ Grand Prix 2013 οι αίθουσες τέχνης ENIGMA GALLERY και SG ART GALLERY σε συνεργασία με την εταιρεία BERCO turn on entertainment διοργάνωσαν έκθεση χαρακτικής τουΑριστείδη Πατσόγλου, με θέμα «Άλογα και αναβάτες» στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του ετήσιου αγώνα υπερπήδησης εμποδίων EIO Grand Prix 2013 στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.Μέρος των εσόδων της έκθεσης διετέθη στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο.

Ο Αριστείδης Πατσόγλου είναι από τους σημαντικότερους, διεθνώς αναγνωρισμένους, σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.

Αριστείδης ΠατσόγλουΈχει φιλοτεχνήσει πολλά μνημεία σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μερικά από τα έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, στο Μουσείο Βορρέ, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, στις συλλογές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Τράπεζας, στο Centre Georges Pompidou στο Παρίσι, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Τυνησίας, στο Tennis Stadium στην Λευκωσία, στο σταθμό «Άγιος Ελευθέριος» του μετρό της Αθήνας, στο Καναδικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο σταθμό «Gare de l' Est» (metro de Paris), στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, σε διάφορα ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις: Παρίσι, Νίκαια, Λονδίνο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Μόντρεαλ κ.ά. Έχει τιμηθεί με διακρίσεις και βραβεία.

 

ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2012, ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος φιλοξένησε εκδήλωση με θέμα το Σκυριανό Αλογάκι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Ροταριανών Ομίλων «Αθήνα Ζάππειο», «Αθήνα Λυκαβηττός» και «Νέα Ερυθραία» με διοργανώτρια και συντονίστρια την Βοηθό Διοικητή Τζένη Μιχαλόπουλου.

Σκοπός της ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το ελληνικό ιππάριο, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες για τη διάσωση, τη διαιώνιση και την αξιοποίησή του.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κος Γιώργος Δημαράς, Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου. Οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις του ιππολόγου Νίκου Κωστάρα και της Aliki Alexandra Steen (ιδρυκού μέλους της SILVA / HORSE ART) κινήθηκαν σε ένα ευρύ φάσμα γύρω από το θέμα, καλύπτοντας τον επιστημονικό, ιππικό, θεραπευτικό, πολιτιστικό, εικαστικό και εκπαιδευτικό τομέα.

H εκδήλωση συνοδεύτηκε από την εικαστική έκθεση της HORSE ART.

Στη φωτογραφία ένα από τα έργα που εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.