Αρχική σελίδα  
 


ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ & ΙΠΠΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ

ΙΠΠΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ 2013

To Σάββατο 20 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, ιππικά παιχνίδια για τους μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη σκυταλοδρομία των μικρών μας ιππέων 5-8 ετών, με τα πόνι. Στη συνέχεια οι μεγαλύτεροι μαθητές έπαιξαν τσουβαλοδρομίες με τα άλογα του Ομίλου Nero και Malva. Συνολικά συμμετείχαν 84 παιδιά.

Τη βοήθειά τους προσέφεραν η Ελένη Μυράτ, ο Kevin Vargo, η Ειρήνη Πενταρά, η Ευτυχία Μουζάκη και η Παναγιώτα Μεσσήνη, ενώ υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτές του Ομίλου κα Ειρήνη Τουμπακάρη και κος Μιχάλης Μουζουράκης.Την περιγραφή των αγωνισμάτων στους παρευρισκόμενους έκανε ο Γενικός Γραμματέας, κος Γιώργος Σπηλιωτόπουλος.

Στη σκυταλοδρομία με πόνι, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Monique, ενώ στις τσουβαλοδρομίες διεξήχθη μπαράζ, όπου οι παίκτες ίππευσαν χωρίς σέλλα! Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Nero.

Στα ιππικά παιχνίδια συμμετείχαν με πολύ χαρά και αθλητές, όπως ο Αλέξανδρος Κοκκώνης, ο Kevin Vargo, ο Μιχάλης Μουζουράκης και ο Στέλιος Μπενακόπουλος παλιός, διακεκριμένος αθλητής του ΕΙΟ, που παραβρέθηκε αρχικά ως θεατής. Η συμμετοχή τους έδωσε το έναυσμα για την οργάνωση gymkhana για αθλητές που θα πραγματοποιηθεί σύντομα!

 

ΘΕΡΙΝΕΣ ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 2012

Ιππικές ΕπιδείξειςΤην Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, παράλληλα με την τελετή λήξης του Ιππικού Camp 2012, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου και οι ιππικές επιδείξεις που σηματοδότησαν το τέλος της περιόδου για τους μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη σκυταλοδρομία των μικρών μας ιππέων 5-8 ετών, με τα πόνυ. Στη συνέχεια οι μεγαλύτεροι μαθητές παρουσίασαν τρία ακόμη ιππικά παιχνίδια με τα άλογα του Ομίλου Captain και Malva. Συνολικά συμμετείχαν 45 παιδιά.

Τη βοήθειά τους προσέφεραν η Ελένη Μυράτ, η Βασιλική Παπαναστασίου, ο Ορέστης Κατσίλης και ο Kevin Vargo, ενώ υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτές του Ομίλου κα Ειρήνη Τουμπακάρη και κος Μιχάλης Μουζουράκης.

Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης για τους γονείς και φίλους, παρουσιάστηκαν οι ασκήσεις, αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες και δόθηκαν πληροφορίες σχετικές με το άθλημα, την παιδαγωγική αξία του, καθώς και πληροφορίες για το ιστορικό και τις επιδόσεις του Ομίλου.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση με τις χειροτεχνίες που έφτιαξαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του Camp.

Η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και με ευχές για καλό καλοκαίρι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των Ιππικών Επιδείξεων στη σελίδα του ΕΙΟ στο Facebook »

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 2012

Στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε επίδειξη βοηθημάτων, ιππικής δεξιοτεχνίας και υπερπήδησης εμποδίων και ιππικά Παιχνίδια «GYMKHANA» από τους μαθητές - ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας του Ομίλου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα παιδιά ηλικίας 5-8 ετών με τα πόνυ. Tο παιχνίδι που έπαιξαν ήταν σκυταλοδρομίες και χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Πήραν μέρος τα πόνυ Choco, Χάιντι και Monique και κέρδισε η ομάδα με της Χάιντι.

Ακολούθησε μικρή επίδειξη βοηθημάτων από τις μαθήτριες της Ιππικής Ακαδημίας Χρυσάνθης Ανυφαντή με τον ίππο Agapus και Έλενας Γιασιτζόγλου με τον ίππο Μακεδονία. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ιππικά παιγνίδια: σκυταλοδρομίες 2 γύρων και τσουβαλοδρομίες! Στο πρώτο παιγνίδι νικήτρια ήταν η ομάδα του Captain και στο δεύτερο υπερίσχυσε η ομάδα της Malva!

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Άντζελα-Κέλλυ Σκλαβούνου.

Υπεύθυνοι προγράμματος: Ειρήνη Τουμπακάρη, Μιχάλης Μουζουράκης.

 

ΘΕΡΙΝΕΣ ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 2011

Στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 στις 6:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε επίδειξη βοηθημάτων, ιππικής δεξιοτεχνίας και υπερπήδησης εμποδίων και ιππικά Παιχνίδια «GYMKHANA» από τους μαθητές – ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας του Ομίλου.

Κωνσταντίνα Κατσή-ΣταματούκουΤο πρόγραμμα ξεκίνησε με τα παιδιά ηλικίας 5-8 ετών με τα πόνυ. Tο παιχνίδι που έπαιξαν ήταν σκυταλοδρομίες και χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Πήραν μέρος τα πόνυ Choco, Χάιντι και Monique.Α΄ομάδα: Μίμης Κούτσαρης, Αλεξάνδρα Χρήστου, Στάθης Τουλούδης, Άρτεμις Κολυβά, Βασιλική Γιαννοπούλου, Μιχάλης Καλογεράς, Πέτρος Μαγγιώρος, Ειρήνη Μουρατιάδη, Ευτυχία Κοκκίνη, Χαρά Μουρούτσου, Στέργιος Ζέρβας, Νικόλας Γουρνιάς. Β΄ομάδα: Έλενα Κούτσαρη, Στεφανία Χρήστου, Ελένη Ευαγγελινού, Δανάη Πετρουτσοπούλου, Αλίνα Βασιλάκη, Φαίη Ζαχαράκη, Μαριάδνη Καλογεράκη, Βασιλική Μίχα, Κατερίνα Μέγα, Εύα Παπαδημητρίου, Ελένη Ζαρβάνου, Ζωή Τερτίπη. Γ΄ομάδα: Μαριλού Τσιμπούκη, Δανάη Δήμου, Δανάη Αξιώτη, Αρετούσα Γληνού, Ρέα Δήμου, Αλέξανδρος Βαΐρης, Δανάη Μαγγιώρου, Ευφρασύνη Κουλίμπη, Φωτεινή Νικολαΐδη, Μαρία Πρωτοπαπαδάκη, Σεμίνα Μαγγιώρου, Χρυσούλα Καΐλα και Κλειώ Ρόκου.Στην πρώτη σκυταλοδρομία κέρδισε η Β’ ομάδα με τη Χάιντι και στη δεύτερη σκυταλοδρομία η Α’ Ομάδα πάλι με τη Χάιντι.

Στη συνέχεια ακολούθησαν σκυταλοδρομίες και τσουβαλοδρομίες για τα παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Οι ομάδες ήταν δύο, της Malva και του Helios. Malva: Άντυ Σταματοπούλου, Ίλια Νικολακοπούλου, Φίλια Λιγάκη, Γιάννης Καντάς, Κατερίνα Γεωργουλέα, Χρυσάνθη Ανυφαντή, Βέρα Ζερβάνου, Αλέξανδρος Κοκκώνης, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Χριστιάνα Δοντά και Αναστασία Μπάρλα. Helios: Ειρήνη Αϊβατόγλου, Μαρία Γεωργοπούλου, Χαρά Γαΐτη, Όλγα Γκολογιάννη, Φίλιππος Καζαμίας, Δέσποινα Σιδηρά, Κωνσταντίνα Κατσή-Σταματούκου, Αλεξάνδρα Ταχιάτη, Ευδοκία-Λήδα Ανέστη και Φανή Σταφυλοπάτη.Στις σκυταλοδρομίες κέρδισε η ομάδα της Malva και στις τσουβαλοδρομίες η ομάδα του Helios.

Στο τέλος των παιχνιδιών ακολούθησε επίδειξη ιππικής δεξιοτεχνίας με μουσική από τις αθλήτριες Φανή Σταφυλοπάτη και Αλεξάνδρα Ταχιάτη.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Ελένη Μυράτ.

Βοήθησαν οι: Kevin Vargo, Ermal Kadiu, Δάφνη Σιβολαπένκο, Κωνσταντίνα Κατσή-Σταματούκου, Φανή Σταφυλοπάτη, Αλεξάνδρα Ταχιάτη, Χριστιάνα Δοντά, Κυβέλη Τζωρτζάκη, Μαργκώ Κούτση, Ντέμη Ιγγλέση, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Κοκκώνης.

Υπεύθυνοι προγράμματος: Ειρήνη Τουμπακάρη, Μιχάλης Μουζουράκης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των Ιππικών Επιδείξεων στη σελίδα του ΕΙΟ στο Facebook »

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ GYMKHANA 2011

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, ένα χειμωνιάτικο πρωινό, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ιππικές επιδείξεις της χρονιάς για τους μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη σκυταλοδρομία των Νεαρών Ιππέων 5-8 ετών, με τα νεαρά ιππάρια (πόνυ) του Ομίλου. Στη συνέχεια οι μεγαλύτεροι μαθητές παρουσίασαν Ασκήσεις Βοηθημάτων, Ισορροπίας, Ιππικά Παιχνίδια και τέλος παραδόθηκαν τα Ατομικά Δίπτυχα Προόδου των μαθητών με τα επιτεύγματά τους.

Βοήθησαν οι μαθήτριες της Ιππικής Ακαδημίας Κέλλυ Ρογδάκη, Ελίζα Βάγγου και Στεφανί-Σόνα Γιακουπιάν και οι παίδες αθλητές μας Κωνσταντίνα Κατσή-Σταματούκου, Ντέμη Ιγγλέση, Χριστιάνα Δοντά, Τζώνυ Μαρινάκης και Αλέξανδρος Κοκκώνης.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Έφορος Σταύλων κ. Γιώργος Δημαράς. Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτές της Ιππικής Ακαδημίας του Ομίλου Ειρήνη Τουμπακάρη και Μιχάλης Μουζουράκης. Σε όλη τη διάρκεια της επίδειξης για τους γονείς και φίλους, παρουσιάστηκαν οι ασκήσεις, αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες και δόθηκαν πληροφορίες σχετικές με το άθλημα, την παιδαγωγική αξία του, καθώς και πληροφορίες για το ιστορικό και τις επιδόσεις του Ομίλου.

Η εκδήλωση τελείωσε με ευχές για το ξεκίνημα της νέας αθλητικής χρονιάς και τον αγιασμό από τον Ιερέα της ενορίας Παραδείσου πατέρα Βασίλειο ο οποίος ευλόγησε αθλητές, ίππους , εργαζόμενους και όλους τους παριστάμενους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των Ιππικών Επιδείξεων στη σελίδα του ΕΙΟ στο Facebook »

 

ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ GYMKHANA 2010

Ιππικές ΕπιδείξειςΤην Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στα πλαίσια της λήξης του 5ου Ιππικού Camp οργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου ιππικές επιδείξεις - Gymkhana, όπου προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος όλοι οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις δεξιοτεχνίας των μικρών μαθητών 5-8 ετών που ίππευσαν τους ίππους του Ομίλου Χάιντι και Τσόκο! Συμμετείχαν οι εξής: Μιχάλης Σκιαδόπουλος, Βασιλική Γιαννοπούλου, Νίκος Καϊμαράς, Μαριλού Τσιμπούκη, Αντωνία Pomaricci και Κλειώ Ρόκκου.

Ακολούθησε ιππική σκυταλοδρομία των μικρών μαθητών. Την ομάδα της Χάιντι αποτελούσαν οι: Δήμητρα Καφρίτσα, Έλενα Κονόρτου, Μαριάννα Μαρίδη, Αλίκη Γεωργίου, Χριστίνα Κωβαίου, Βέρα Ζαρβάνου, Ρέα Δήμου, Ματθίλδη Αναγνώστου, Στέργιος Ζέρβας, Ιωάννα Φουστέρη, Ειρήνη Τασιόλα, Θάνος Σταυρόπουλος, Ειρήνη Μουρατιάδη, Κλειώ Ρόκκου, Ίρις Κοσκινά και Ηλιάννα Σπαθαράκη, ενώ την ομάδα του Τσόκο απάρτιζαν οι: Δέσποινα Σιδηρά, Αλίκη Ρούσσου, Κατερίνα Γεωργουλέα, Στέργιος Βρεκός, Ευτυχία Κοκκίνη, Ζωή Τερτίπη, Ιλιάνα Κοράβου, Ήλια Νικολακοπούλου, Άγγελος Γαλανός, Φαίη Ζαχαράκη, Ναυσικά Γεωργακοπούλου,  Άντυ Σταματοπούλου, Δανάη Πετρουτσοπούλου, Όντρη Ρόκκου και Αθηνά Pomaricci. Κέρδισε η ομάδα της Χάιντι.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ασκήσεις γυμνιππευτικής με τον ίππο Ξάνθο από τις νέες αμαζόνες Ευδοκία-Λήδα Ανέστη, Μαρία Γεωργακοπούλου, Νικολέττα Ζακυνθινού-Ξάνθη και Έλλη Κυπραίου, ενώ οι αμαζόνες Ισαβέλλα Ροκίδη και η Ιωάννα Παπασπύρου ίππευσαν το test της άδειας ικανότητας αθλητού με τους ίππους Πήγασο και Malva.

ΤσουβαλοδρομίαΤο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κεφάτη τσουβαλοδρομία! Διαγωνίστηκαν δύο ομάδες: Με τη Malva οι Αριάδνη Μυριβήλη, Ιωάννα Παπασπύρου, Βερόνικα Χρυσάγη, Ευδοκία-Λήδα Ανέστη, Στέφανος Νέγρης, Έλλη Κυπραίου, Ήρα Σταυροπούλου, Αλέξανδρος Κοκκώνης, Κ. Κατσή Σταματούκου και Ισαβέλλα Ροκίδη και με την Kalinka οι Αλεξάνδρα Ταχιάτη, Μαρία Καλύβα, Μαρία Γεωργακοπούλου, Στεφανί-Σόνα Γιακουπιάν, Κάιλα Ηλίου Λεχέ, Έλενα Χατζή, Όλγα Γκολογιάννη, Νικολέττα Ζακυνθινού-Ξάνθη, Νένη Τσαγκρή και Κιάρα Κοσκινά. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή της Malva που έλαβε και το Βραβείο!

Όπως κάθε Ιούνιο, απονεμηθήκαν στους μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας κονκάρδες του ΕΙΟ και όλοι έλαβαν το Ατομικό Δίπτυχο Προόδου με τα επιτεύγματα τους την χρονιά που πέρασε. Η πρόεδρος του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου κ. Λ. Λεβίδη απένειμε στις συμμετέχουσες στο Ιππικό Camp 2010 διπλωμα και σε εννέα νέους ιππείς που συμμετείχαν επανειλλημένως σε Ιππικά Camps διάκριση χάλκινου μεταλλίου. Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Παρακολούθησαν πολλοί γονείς και φίλοι. Και του χρόνου, ευχήθηκαν όλοι!

Συντελεστές Ιππικών Επιδείξεων και Gymkhana: Ειρήνη Τουμπακάρη, Μιχάλης Μουζουράκης και Ελένη Μυράτ. Βοηθοί στα παιγνίδια παραστάθηκαν οι μεγαλύτεροι μαθητές - ιππείς: Έλενα Μουλατσιώτου, Βασιλική Ωρολογοπούλου, Πέπη Τσάλα, Παναγιώτα Μεσσήνη, Κωστής Κοντόπουλος, Κυβέλη Τζωρτζάκη, Ν. Μαυραγάνη, Δάφνη Μαρίδη και Αλεξάνδρα Μαρίδη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των Ιππικών Επιδείξεων στη σελίδα του ΕΙΟ στο Facebook »

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ GYMKHANA 2010

Στις 30 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου οι καθιερωμένες χειμερινές ιππικές επιδείξεις με συμμετοχή των μαθητών ιππέων και αθλητών της Ιππικής Ακαδημίας και παρουσία μελών του Δ.Σ., μελών, οικογενειών των ιππέων και φίλων του Ομίλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον ιερέα της ενορίας πατέρα Χρήστο στη βεράντα του Ομίλου. Το ιππικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τους μικρούς μαθητές ιππείς 5 με 8 ετών και τα ειδικά εκπαιδευμένα ιππάρια (πόνεϊ) της Ιππικής Ακαδημίας υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή κ. Μιχάλη Μουζουράκη. 25 μικροί μαθητές παρουσίασαν επίδειξη δεξιοτήτων με τα πόνεϊ  Χάϊντι και Τσόκο και στη συνέχεια άλλοι 30 μαθητές επιδόθηκαν σε ιππική σκυταλοδρομία με τα πόνεϊ Χάϊντι, Τσόκο και Monique. Το πρόγραμμα των "μικρών" ολοκληρώθηκε με την επίδειξη από το πόνεϊ Caramel και το σκυριανό ιππάριο Vamus.

27 μαθητές ιππείς και αμαζόνες, 8 ετών και άνω, πραγματοποίησαν με τα άλογα του Ομίλου πρόγραμμα που σχεδίασε η εκπαιδεύτρια κ. Ειρήνη Τουμπακάρη. Οι πολυάριθμοι θεατές παρακολούθησαν ασκήσεις δεξιοτήτων και ισορροπίας και γυμνιππευτική. Με αποκριάτικη μεταμφίεση μια ομάδα Ινδιάνων με τον ίππο Malva και μια ομάδα Χαβανέζων με τον ίππο Kalinka συναγωνίστηκαν στην ιππική σκυταλοδρομία που ανέδειξε νικητές του Ινδιάνους. Το ιππικό πρόγραμμα έληξε με υπερπήδηση εμποδίων από τη Μαριάνα Σουρλή και τον ίππο Kandahar.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας επέστρεψαν στη βεράντα για να παραλάβουν τα ατομικά δίπτυχα προόδου τους!

Στο τέλος για τέταρτη στη σειρά χρονιά περίμεναν όλους δένδρα και θάμνοι για να φυτευτούν στα πλαίσια της συνεχούς έννοιας και προσπάθειας για το φυσικό περιβάλλον του Ομίλου.

Συντελεστές Ιππικών Επιδείξεων και Gymkhana: Ειρήνη Τουμπακάρη, Μιχάλης Μουζουράκης με τη βοήθεια της Ελένης Μυράτ και του Γρηγόρη Βόγλη. Επίσης συνέβαλαν οι αθλητές Δ. Φελλούρη και Κ. Κοντόπουλος και ο κ. Γιάννης Μανωλίδης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των Ιππικών Επιδείξεων στη σελίδα του ΕΙΟ στο Facebook »

 

ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ GYMKHANA 2009

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 στα πλαίσια της λήξης του 4ου Ιππικού Camp οργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου ιππικές επιδείξεις - Gymkhana, όπου προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος όλοι οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ιππικές επιδείξεις των μικρών μαθητών 5-8 ετών που ίππευσαν τους ίππους του Ομίλου Έκτορα και Τσόκο! Συμμετείχαν οι εξής: Σ. Ιωχανάς, Ε. Μπέλμπα, Α. Ζαΐμης, Δ. Σιδηρά, Σ. Σοφοκλέους, Χρ. Πιερρακέας, Χρ. Ντι Πιάτσα, Στ. Ζέρβας, Ν. Γεωργακοπούλου, Δ. Τούση, Η. Πολίτη και Φ. Ζαχαράκη.

Ακολούθησαν ασκήσεις γυμνιππευτικής από τις Α. Μαρίδη, Κ. Κανελλοπούλου και Ι. Παπασπύρου με τον ίππο Ξάνθο και υπερπήδηση εμποδίων με τον Α. Κοκκώνη με τον ίππο Kalinka, τη Ν. Φρατζεσκάκη με τον ίππο Kitty και την Κ. Κατσή Σταματούκου με τον ίππο Facan.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα κεφάτο κυνήγι θησαυρού με στόχο να βρεθεί το «χρυσό πέταλο» που πολύ το γλέντησαν όλοι. Διαγωνίστηκαν δύο ομάδες: οι Μπλε με τους Κ. Κατσή Σταματούκου, Κ. Κανελλοπούλου, Π. Σοφιό, Ν. Φραντζεσκάκη, Ν. Σαμαρά, Φ. Λιγάκη, Ι. Παπασπύρου, Ν. Μαλακάση, Σ. Σοφοκλέους, Ε. Μπέλμπα, Κ. Τζωρτζάκη και Α. Ταχιάτη και οι Κόκκινοι με τους Ά. Μπερμπεράκη, Δ. Μαρίδη, Α. Μαρίδη, Ν. Ανδρόνε, Κ. Κοσκινά, Φ. Καζαμία, Δ. Λαζανά, Ν. Τσαγκρή, Ν. Περτσέκου, L. Campos., Η. Βάτσικα και Ν. Καρανίκα. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Μπλε που έλαβε και το Βραβείο!

Όπως κάθε Ιούνιο, απονεμηθήκαν στους μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας κονκάρδες του ΕΙΟ και όλοι έλαβαν το νέο καλοσχεδιασμένο Ατομικό Δίπτυχο Προόδου με τα επιτεύγματα τους την χρονιά που πέρασε. Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Παρακολούθησαν πολλοί γονείς και φίλοι. Και του χρόνου, ευχήθηκαν όλοι!

Συντελεστές Ιππικών Επιδείξεων και Gymkhana: Ειρήνη Τουμπακάρη, Τατιάνα Γεωργίου, Μιχάλης Μουζουράκης και Ελένη Μυράτ. Στο κυνήγι θησαυρού συνέβαλαν οι αθλητές Ν. Μαυραγάνη, Δ. Φελλούρη και Β. Νίκα.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 2009

Στις 31 Ιανουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με συμμετοχή μελών του Δ.Σ., μελών, οικογενειών των μαθητών ιππέων και αθλητών τα εγκαίνια του ανανεωμένου Κλειστού Ιπποδρομίου που ανακαινίσθηκε χάρη στη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον Ιερέα της ενορίας πατέρα Χρήστο, ακολούθησε η καθιερωμένη πρώτη επίδειξη της χρονιάς για όσους μετέχουν στην Ιππική Ακαδημία του ΕΙΟ. Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η πρώτη εμφάνιση 17 ιππέων 5 με 8 ετών με τα ειδικά εκπαιδευμένα ιππάρια (πόνεϊ) που ήρθαν από την Ολλανδία, τη Χάϊντι και τον Τσόκο. Αυτά μαζί με άλλα μικρόσωμα άλογα του Ομίλου με την επίβλεψη του Μιχάλη Μουζουράκη προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους, μέσω ενός ευέλικτου προγράμματος, στους μικρούς φίλους του αλόγου. Όλοι καμάρωσαν τις ικανότητες των ιππέων και των πόνεϊ.

Τριανταδύο μαθητές ιππείς και αμαζόνες, 8 ετών και άνω, πραγματοποίησαν με τα άλογα του Ομίλου πρόγραμμα που σχεδίασε η νέα εκπαιδεύτρια κ. Ειρήνη Τουμπακάρη με την συμπαράσταση της Ιλόνας Στάϊκου. Οι πολυάριθμοι θεατές παρακολούθησαν δείγμα μαθήματος ιππασίας, ασκήσεις επίπεδης εργασίας, ιππικά παιχνίδια (GYMKHANA) που παίχθηκαν με θαυμαστή ακρίβεια, γυμνιππευτική, υπερπήδηση εμποδίων και πρόγραμμα ιππικής δεξιοτεχνίας, από τους πιο προχωρημένους.

Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης για τους γονείς και φίλους, που την παρακολούθησαν υπήρχαν από μικροφώνου παρουσίαση εκείνων που συμμετείχαν, αναφορά σε όσους εργάζονται στον Όμιλο, στο ιστορικό και τις επιδόσεις του ΕΙΟ, πληροφορίες για την ιππική τέχνη, την παιδαγωγική αξία της ενασχόλησης με το άλογο και τον τρόπο στήριξης των μικρών ιππέων από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ένα θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν όσοι βοήθησαν με τόσο κέφι στην πραγματοποίηση της ημερίδας.

Στο τέλος για τρίτη στη σειρά χρονιά περίμεναν όλους δένδρα και θάμνοι για να φυτευτούν στα πλαίσια της συνεχούς έννοιας και προσπάθειας για το φυσικό περιβάλλον του Ομίλου, αλλά η ισχυρή βροχή ανέβαλε το γεγονός για την επομένη.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2008

Με σειρά εκδηλώσεων για τους αθλητές, τα μέλη, τους νέους ιππείς και τους γονείς ξεκίνησε το καλοκαίρι 2008

Στις 13 Ιουνίου 2008 στο χώρο των παραδοσιακών στάβλων, γύρω από το παλιό πηγάδι, οργανώθηκε ψησταριά, με πλούσιο μπουφέ και αρνί στη σούβλα που προσέφεραν όλοι όσοι συμμετείχαν. Όλοι οι καλεσμένοι, οι προπονητές, το προσωπικό του Ομίλου και οι σταβλίτες, χάρηκαν εξαιρετικά αυτή τη καλοκαιριάτικη βραδιά.

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές ιππείς και αθλητές του Ομίλου μας GYMKHANA με Ιππικά Παιχνίδια επίδειξη βοηθημάτων, ιππική δεξιοτεχνία και υπερπήδηση εμποδίων. Η διοργάνωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών σε όσους συμμετείχαν την χρονιά που πέρασε στην Ιππική Ακαδημία.

Οι μαθητές ιππείς που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής: Δανάη Ουρδουλίδου, Τίνα Γριβέα, Δάφνη Λαζανά, Βαρβάρα Μπαξεβάνη, Φίλια Λυγάκη, Αλέξανδρος Κοκκώνης, Κιάρα Κοσκινά, Ιώ Γριβέα, Άγγελος Μπερμπεράκης, Εμμανουέλλα Χλαπουτάκη, Κατερίνα Κανελλοπούλου, Δημήτρης Νεκταρίδης, Κυβέλη Τζωρτζάκη, Antoin Monce, Νικόλαος Ανδρόνε, Χριστιάνα Δοντά, Ραφαέλλα Αριστοπάνου Κοψιδά, Παναγιώτα Μαστοράκου, Γιώργος Σκυβαλάκης, Νατάλια Σφήκα, Κατερίνα Σιγάλα, Τηλέμαχος Βλαμόπουλος, Ιζαμπέλλα Ροκίδη, Αθηνά Λαχανά και Άννα Βλαχάκη.

 

ΕΝΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008, ένα ηλιόλουστο χειμωνιάτικο πρωινό, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ιππικές επιδείξεις της χρονιάς για τους μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις ιππικής δεξιοτεχνίας και δείγμα μαθήματος ιππασίας, ακολούθησαν ιππικά παιχνίδια (GYMKHANA) που έπαιξαν όλοι με ενθουσιασμό, γυμνιππευτική, υπερπήδηση εμποδίων από τους πιο προχωρημένους.

Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης για τους γονείς και φίλους, που την παρακολούθησαν, υπήρχε παρουσίαση των ασκήσεων, αναφορά σε εκείνους που συμμετείχαν, πολλές πληροφορίες για την ιππική τέχνη, και γενικότερα το άθλημα, την παιδαγωγική αξία της ενασχόλησης με το άλογο και τον τρόπο στήριξης των μικρών ιππέων από το οικογενειακό τους περιβάλλον, καθώς και αναφορά σε όσους εργάζονται για αυτήν την προσπάθεια, στο ιστορικό και τις επιδόσεις του Ομίλου.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με τον αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και την ευλογία των αθλητών και ίππων του Ομίλου, των μελών, των εργαζομένων και όλων των παρισταμένων από τον Ιερέα της ενορίας.

Στο τέλος τους μαθητές ιππείς περίμεναν μικρά αρκουδάκια με δένδρα και θάμνους για να φυτευτούν. Τα αρκουδάκια έφυγαν μαζί με όσους έλαβαν μέρος στην δενδροφύτευση για να τους θυμίζουν τη φροντίδα που χρειάζονται τα φυτά τους για να μεγαλώσουν, ένα μήνυμα για την ανάγκη της προστασίας αλλά και των πρωτοβουλιών που χρειάζονται για το φυσικό μας περιβάλλον.

 

ΠΡΩΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΙΠΠΕΩΝ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ

Στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Ιουνίου 2007 επιδείξεις των μαθητών ιππέων της Ιππικής Ακαδημίας του Ομίλου και όσων πρόσφατα απέκτησαν την Άδεια Ικανότητας Αθλητή.

Σκοπός αυτών των επιδείξεων είναι η αξιολόγηση της προόδου των παιδιών και του έργου των εκπαιδευτών τους. Επιπλέον, ο σχολιασμός που συνοδεύει το πρόγραμμα των επιδείξεων δίνει την ευκαιρία στους γονείς, κηδεμόνες και συγγενείς των παιδιών να γνωρίσουν καλύτερα την ιππασία και το άθλημα με απώτερο στόχο να συνεργαστούν στενότερα με την Ιππική Ακαδημία.

Το πρόγραμμα των ασκήσεων οργάνωσε η Ιλόνα Στάικου με την βοήθεια των εκπαιδευτών Τατιάνας Γεωργίου, Ελένης Μυράτ και Βάσως Μπεάκου. Βοήθησαν εθελοντικά η Danay Farias Chatsiou, o Κωστής Κοντόπουλος και η Πέπη Τσάλα.

Γονείς, παιδιά και φίλοι παρακολούθησαν το δίωρο πρόγραμμα που ξεκίνησε με ιππική δεξιοτεχνία (τεστ Ε) και συνεχίστηκε με δείγμα μαθήματος επίπεδης ίππευσης και γυμνιπευτικής. Ακολούθησε η υπερπήδηση σύντομης διαδρομής εμποδίων και η επίδειξη τελείωσε με ιππικά παιχνίδια.

Στην Ιππική δεξιοτεχνία (τεστ Ε), με τούς ίππους Ορμή, Φοίβο και Έκτορα συμμετείχαν οι εξής ιππείς:
Φανή Σταφυλοπάτη, Ελένη Χουχουλή
Δάφνη Παπαπολύζου, Ηλιάνα Μπατζάνου
και Αλέξης Νίκας

Στο Μάθημα επίπεδης ίππευσης, με τούς ίππους Malva και Πήγασο συμμετείχαν οι εξής ιππείς:
Αλεξάνδρα Μαρίδη, Ελεάννα Τόλιου
Νατάλια Τόλιου, Δάφνη Λαζανά
Βαρβάρα Παξεβάνη, Κατερίνα Κανελλοπούλου
Δάφνη Μαρίδη, Αθηνά Μπουτάρη
Λίλα Μπουτάρη και Yoon Borim

Στη Γυμνιπευτική με τον ίππο Φίλιππο συμμετείχαν οι εξής ιππείς:
Γιώργος Λιβιεράτος, Νικόλαος Λιβιεράτος
Sophie Zouanich, Θεοδώρα Σκλαβούνη
Κιάρα Κοσκινά, Νικόλαος Κριτσίκης
Χρυσή Μαλούχου και Κυβέλη Τζωρτζάκη

Στη μικρή Διαδρομή Εμποδίων συμμετείχαν οι εξής ιππείς: Δήμητρα Φελλούρη με τον ίππος Facan και Ιφιγένεια Πάνου με τον ίππο Περικλή

Παίχθηκαν με πολύ κέφι δύο Ιππικά Παιγνίδια (gymkana): το «Πάρτο, φόρεσε το» και οι «Νερόμπομπες» από δύο ομάδες.

  • Λευκοί, με τον ίππο Malva, ήταν οι Δάφνη Παπολύζου, Ίλiα Αβραμίδης, Έλλη Παπαδοπούλου και Ελεάννα Μυστακίδη. Οι Λευκοί πρώτευσαν στις «Νερόμπομπες».

  • Πράσινοι, με τον ίππο Έκτορα, ήταν οι: Ηλιάνα Μπατζάνου, Αλέξιος Νίκας, Ελένη Χουχουλή, Ελεάννα Μυστακίδη και Φανή Σταφυλοπάτη. Οι Πράσινοι πρώτευσαν στο «πάρτο, φόρεσέ το».

Στο τέλος των επιδείξεων στο περίπτερο του Ομίλου ο Θρασύβουλος Δάλλας, Έφορος Στάβλων και Ιππασίας, προσέφερε ως αναμνηστικό σε κάθε μαθητή ιππέα από μια κονκάρδα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Οι επιδείξεις των μαθητών ιππέων, που γίνονται σε τακτά διαστήματα μέσα στη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, προσφέρουν την ευκαιρία στους γονείς, τα μέλη, τους χορηγούς και το ευρύτερο κοινό να χαρούν τα αποτελέσματα της προσπάθειας των μαθητών ιππέων οι οποίοι συγχρόνως αποκτούν και τις πρώτες σημαντικές εμπειρίες εμφάνισης τους σε φίλαθλο κοινό.

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ 2007


Στις 28 Ιανουαρίου 2007, πρώτη Κυριακή της Αποκριάς, πραγματοποιήθηκαν στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο αγιασμός, ημερίδα με αποκριάτικα παιγνίδια για όσους μετέχουν στα μαθήματα ιππασίας, συνάντηση γονέων των μαθητών, εσωτερικοί αγώνες υπερπηδήσεως εμποδίων και φύτεμα δένδρων και θάμνων από τα μέλη, τους αθλητές, και τους μαθητές.
Από τους νεαρούς ιππείς παίχθηκαν και παιχνίδια στο έδαφος, όπως πινιάτα, παζλ, ουρά του αλόγου κ.ά. που σχεδίασαν οι εκπαιδευτές τους και εμψύχωσε ένας εξαιρετικά κεφάτος κλόουν.

Στην έφιππη Σκυταλοδρομία Σερπαντίνα συμμετείχαν οι ομάδες MAYO και ΑΘΩΣ. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της MAYO.

Στο Αγώνισμα Υπερπήδησης Εμποδίων στην Α διαδρομή (1,00 μ. - 1,10 μ.) πρώτευσαν η Ευγενία Χουχουλή με τον Gold du Neretz και ο Βασίλης Νικολαΐδης με τον Avalon 172. Στη Β' Διαδρομή Υπερπηδήσεως Εμποδίων (αρχικά με ύψος 1,20 μ. που κατέληξε προοδευτικά για τις άπταιστες στο 1,50 μ.) πρώτευσαν η Μαρία Παπουρδάνου με τη Nikiboko και ο Γρηγόρης Μαρινάκης με το Loulou du Quesnay.