Αρχική σελίδα  
 


ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2009

Για τέταρτη στη σειρά χρονιά ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές - ιππείς, ηλικίας 8-12 ετών, της Ιππικής Ακαδημίας του, να συμμετάσχουν σε Ιππικό Camp που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 στις εγκαταστάσεις του με άλογα ιδιοκτησίας του και με την επίβλεψη των εκπαιδευτών του.

Οι ιππείς παρακολούθησαν τη ζωή του αλόγου στο στάβλο, ίππευσαν πρωί και απόγευμα, απόκτησαν γνώσεις σχετικά με την περιποίηση, την υγεία, τη σαγή και την πετάλωσή του αλόγου και βοήθησαν στους στάβλους. Παράλληλα το φετινό Ιππικό Camp περιελάμβανε: ομαδική γυμναστική, κολύμβηση και Α' βοήθειες στο παρακείμενο Αthinna Swimming Center, διαιτολόγιο αθλητού, γνώσεις για την αθλητική ιππασία, τους κανονισμούς Υπερπήδησης Εμποδίων και Ιππικής Δεξιοτεχνίας και εργαστήρια. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η πρακτική εξάσκηση, η βιωματική προσέγγιση και η προβολή βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών με θέμα το άλογο. Όλα τα παιδιά παρέλαβαν φάκελο με πολλές πληροφορίες και ιππική βιβλιογραφία που συμπληρώθηκε και από τα ίδια στην πορεία των ημερών και που θα μπορούν να τον εμπλουτίζουν και στο μέλλον.

Το πρόγραμμα έκλεισε την Παρασκευή το απόγευμα με έκθεση χειροτεχνιών, παρουσίαση των φακέλων εργασίας και ιππικές επιδείξεις-Gymkhana, όπου προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος όλοι οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας. Συμμετείχαν πολλοί γονείς και φίλοι.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν, και ήταν πολλοί, για την επιτυχία του Προγράμματος αυτής της εβδομάδας! Όλοι ευχήθηκαν να επαναληφθεί αυτή η δραστηριότητα και του χρόνου!

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
Υπεύθυνη Camp: κα Ειρήνη Τουμπακάρη
Υπεύθυνη Προγράμματος: κα Τατιάνα Γεωργίου
Βοηθός: κος Μιχάλης Μουζουράκης
Υπεύθυνη Κολύμβησης: κα Βάσω Μπεάκου
Υπεύθυνος Γυμναστικής: Δημήτρης Σπυριδάκης
Εργαστήρια:
Μικροί Δάσκαλοι: κα Ειρήνη Τουμπακάρη
Χειροτεχνία: κα Μαρία Τσάλτα
Διασκεδάζουμε Παίζοντας: κα Ειρήνη Τουμπακάρη
Α' Βοήθειες: Εκπαιδευτή ΕΚΑΒ
Κτηνίατρος: κος Α. Μητσόπουλος
Πεταλωτής: Γιάννης Λεφόρ
Υπεύθυνες πληροφοριακού Φάκελου: κες Λένα Λεβίδη, Ελένη Γκικάκη
Γεύματα: Athinaios Catering

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Αλέξανδρος Κοκκώνης, Παύλος Σοφιός, Άγγελος Μπερμπεράκης, Κωνσταντίνα Κατσή-Σταματούκου, Δάφνη Μαρίδη, Αλεξάνδρα Μαρίδη, Νικόλαος Ανδρόνε, Κατερίνα Κανελλοπούλου, Νίνα Φραντζεσκάκη, Κιάρα Κοσκινά, Φίλιππος Καζαμίας και Ιωάννα Παπασπύρου

ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2007 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2008 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2010 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2012 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2013