Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2007

ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τέσσερις αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου επιλέχθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, κατά τη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2007, για να συμμετάσχουν στις Εθνικές Ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 17 - 19 Αυγούστου.

Αναλυτικά: Στην Κατηγορία Εφήβων θα αγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Ασημάκης, στην Κατηγορία Νέων Ιππέων ο Γρηγόρης Μαρινάκης και στην Κατηγορία Αμαζόνων η Ευδοξία Σακελλαρίδη και η Τατιάνα Γεωργίου.

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος εύχεται στους αθλητές του κάθε επιτυχία!

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΜΥΡΑΤ

Σε δύο διεθνείς αγώνες είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει και να διακριθεί η πρωταθλήτρια του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Ελένη Μυράτ με τον ίππο της Cosmote Hitrol.

  • Στο CDI*** Achleiten του Achleiten της Αυστρίας στις 14-17 Ιουνίου 2007, όπου κατέλαβε τη 10η θέση στο Grand Prix for Kur και στο Grand Prix Kur to Music.
  • Στο CDI-W Brno στο Brno της Τσεχίας στις 22-24 Ιουνίου 2007, όπου κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία Intermediaire II, την 21η στο Grand Prix και την 8η στο Grand Prix Special.

 

ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2007

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Ιππικό Camp που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του o Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις 18 - 22 Ιουνίου 2007  με άλογα ιδιοκτησίας του και με την επίβλεψη των εκπαιδευτών του Ομίλου.

Το 2ο Ιππικό Camp έδωσε την δυνατότητα σε οκτώ μαθήτριες της Ιππικής Ακαδημίας, ηλικίας 8-12 ετών, να εξασκηθούν στην ιππασία και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το άλογο. Παράλληλα οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόγραμμα γυμναστικής και κολύμβησης, να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για τις Α' βοήθειες και το διαιτολόγιο του αθλητή, να συμμετάσχουν σε θεατρικό παιχνίδι, να δημιουργήσουν χειροτεχνίες ιππικής έμπνευσης, και να παρακολουθήσουν ταινίες και εκπαιδευτικά video σχετικά με το άλογο και την ιππασία.

Δείτε εδώ τη σελίδα του Ιππικού Camp 2007 »

 

ΣΤ' ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2007

Στις 16-17 Ιουνίου 2007 πραγματοποιηθήκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Μεσογείων οι ΣΤ' Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2007 σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.
Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν:

Βικτώρια Νομικού De Borbon Dos SiciliasΚατηγορία Α3
4η η Χ. Τσεμπελή με τον ίππο Ladalco 026
5ος ο Ι. Ζαχαριουδάκης με τον ίππο Sniper 2
6η η Βικτώρια Νομικού De Borbon Dos Sicilias με τον ίππο Umbria

Αγώνισμα Α4 Παίδων
2η η Σ. Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge
4η η Σ. Αφένδρα με τον ίππο Zodiac
6ος ο Ι. Ζαχαριουδάκης με τον ίππο Sniper 2

Αγώνισμα Α4 Ενηλίκων
2η η Ε. Σακελλαρίδη με τον ίππο Guiness 32

Αγώνισμα Α5 Παίδων
3η η Σ. Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge
4ος ο I. Ζαχαριουδάκης με τον ίππο Sniper 2
5η η Σ. Αφένδρα με τον ίππο Zodiac

Αγώνισμα Β6
3η η Χ. Τσεμπελή με τον ίππο Ladalco 026
6η η Ε. Σακελλαρίδη με τον ίππο Guiness 32

Κατηγορία Γ3
4 η Χ. Τσεμπελή με τον ίππο Ladalco 026

Στη φωτογραφία η Βικτώρια Νομικού De Borbon Dos Sicilias που διακρίθηκε στην κατηγορία Α3.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΙΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Στις 11 Ιουνίου 2007 ο Σύνδεσμος Κριτών Αθλητικής Ιππασίας συγκέντρωσε πολλούς κριτές, προπονητές, αθλητές και φιλάθλους της Ιππασίας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Εντευκτήριο του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου. Στην εκδήλωση μίλησε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εργοφυσιολογίας του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Μαρία Μαριδάκη με θέμα «Είναι ο ιππέας δεύτερος Αθλητής;» και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Νεκτάριος Σταύρου με θέμα «Ο ρόλος του κριτή στο άθλημα της Ιππασίας: Ψυχολογική Προσέγγιση».

 

ΣΤ' ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ 2007

Γρηγόρης ΜαρινάκηςΣτους ΣΤ' Αγώνες Κυπέλλου Υπερπήδησης Εμποδίων 2007 που διοργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Τατοΐου στις 8-10 Ιουνίου 2007 διακρίθηκαν οι εξής
αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου:

Κατηγορία Εφήβων
6η η Ε. Σακελλαρίδη με τον ίππο Kali de la Hague

Κατηγορία Νέων Ιππέων
1ος ο Γρ. Μαρινάκης με τον ίππο Loulou du Quesnay
2ος ο Αρ. Πέπας με τον ίππο La Folie Douce
4ος ο Κ. Ασημάκης με τον ίππο Liberto De Safray

Κατηγορία Νεόλεκτων Ίππων:
4ος ο Γ. Βόγλης με τον ίππο Oleis de Chenee

Στη φωτογραφία ο Γρηγόρης Μαρινάκης που πρώτευσε στην κατηγορία Νέων Ιππέων.

 

1ο MEGA GRAND PRIX

Αντωνία ΠοντίκηΣτο 1ο MEGA GRAND PRIX υπερπήδησης εμποδίων που οργάνωσε ο Ιππικός όμιλος MEGA SPORTS στις 1-3 Ιουνίου 2007 στις εγκαταστάσεις του οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου κατέλαβαν τις εξής θέσεις στα παρακάτω αγωνίσματα:

Αγώνισμα 3ο - ύψος 1.05 μ.
6η η A. Ποντίκη με τον ίππο Mirabelle du Theil

Αγώνισμα 5ο - ύψος 1.25 μ.
2ος  ο Γ. Δημαράς με τον ίππο Fakir du Manoir
4η η Σ. Παπαδημητρίου με τον ίππο Flamme D' Aunis
5ος ο Γ. Δημαράς με τον ίππο Aladin Van Overis

Αγώνισμα 8ο - ύψος 1.30 μ.
5ος ο Γ. Δημαράς με τον ίππο Aladin van Overis

Στη φωτογραφία η φέρελπις αμαζόνα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Αντωνία Ποντίκη που διακρίθηκε στο 3ο Αγώνισμα του 1ου MEGA GRAND PRIX.

Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Στο CSI**** Bourg en Bresse  στη Bourg en Bresse της Γαλλίας στις 31 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2007 είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει και να διακριθεί η πρωταθλήτρια του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Εμμανουέλα Αθανασιάδη. Έλαβε μέρος σε έξι αγωνίσματα και κατέλαβε την 11η θέση στο 5ο Αγώνισμα με τον ίππο Scaramouche, και τη 12η θέση στο 12ο Αγώνισμα με τον ίππο Rimini Z.

 

ΠΡΩΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΙΠΠΕΩΝ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ

Στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Ιουνίου 2007 επιδείξεις των μαθητών ιππέων της Ιππικής Ακαδημίας του Ομίλου και όσων πρόσφατα απέκτησαν την Άδεια Ικανότητας Αθλητή.

Σκοπός αυτών των επιδείξεων είναι η αξιολόγηση της προόδου των παιδιών και του έργου των εκπαιδευτών τους. Επιπλέον, ο σχολιασμός που συνοδεύει το πρόγραμμα των επιδείξεων δίνει την ευκαιρία στους γονείς, κηδεμόνες και συγγενείς των παιδιών να γνωρίσουν καλύτερα την ιππασία και το άθλημα με απώτερο στόχο να συνεργαστούν στενότερα με την Ιππική Ακαδημία.

Το πρόγραμμα των ασκήσεων οργάνωσε η Ιλόνα Στάικου με την βοήθεια των εκπαιδευτών Τατιάνας Γεωργίου, Ελένης Μυράτ και Βάσως Μπεάκου. Βοήθησαν εθελοντικά η Danay Farias Chatsiou, o Κωστής Κοντόπουλος και η Πέπη Τσάλα.

Γονείς, παιδιά και φίλοι παρακολούθησαν το δίωρο πρόγραμμα που ξεκίνησε με ιππική δεξιοτεχνία (τεστ Ε) και συνεχίστηκε με δείγμα μαθήματος επίπεδης ίππευσης και γυμνιπευτικής. Ακολούθησε η υπερπήδηση σύντομης διαδρομής εμποδίων και η επίδειξη τελείωσε με ιππικά παιχνίδια.

Στην Ιππική δεξιοτεχνία (τεστ Ε), με τούς ίππους Ορμή, Φοίβο και Έκτορα συμμετείχαν οι εξής ιππείς:
Φανή Σταφυλοπάτη, Ελένη Χουχουλή
Δάφνη Παπαπολύζου, Ηλιάνα Μπατζάνου
και Αλέξης Νίκας

Στο Μάθημα επίπεδης ίππευσης, με τούς ίππους Malva και Πήγασο συμμετείχαν οι εξής ιππείς:
Αλεξάνδρα Μαρίδη, Ελεάννα Τόλιου
Νατάλια Τόλιου, Δάφνη Λαζανά
Βαρβάρα Παξεβάνη, Κατερίνα Κανελλοπούλου
Δάφνη Μαρίδη, Αθηνά Μπουτάρη
Λίλα Μπουτάρη και Yoon Borim

Στη Γυμνιπευτική με τον ίππο Φίλιππο συμμετείχαν οι εξής ιππείς:
Γιώργος Λιβιεράτος, Νικόλαος Λιβιεράτος
Sophie Zouanich, Θεοδώρα Σκλαβούνη
Κιάρα Κοσκινά, Νικόλαος Κριτσίκης
Χρυσή Μαλούχου και Κυβέλη Τζωρτζάκη

Στη μικρή Διαδρομή Εμποδίων συμμετείχαν οι εξής ιππείς: Δήμητρα Φελλούρη με τον ίππος Facan και Ιφιγένεια Πάνου με τον ίππο Περικλή

Παίχθηκαν με πολύ κέφι δύο Ιππικά Παιγνίδια (gymkana): το «Πάρτο, φόρεσε το» και οι «Νερόμπομπες» από δύο ομάδες.

  • Λευκοί, με τον ίππο Malva, ήταν οι Δάφνη Παπολύζου, Ίλiα Αβραμίδης, Έλλη Παπαδοπούλου και Ελεάννα Μυστακίδη. Οι Λευκοί πρώτευσαν στις «Νερόμπομπες».

  • Πράσινοι, με τον ίππο Έκτορα, ήταν οι: Ηλιάνα Μπατζάνου, Αλέξιος Νίκας, Ελένη Χουχουλή, Ελεάννα Μυστακίδη και Φανή Σταφυλοπάτη. Οι Πράσινοι πρώτευσαν στο «πάρτο, φόρεσέ το».

Στο τέλος των επιδείξεων στο περίπτερο του Ομίλου ο Θρασύβουλος Δάλλας, Έφορος Στάβλων και Ιππασίας, προσέφερε ως αναμνηστικό σε κάθε μαθητή ιππέα από μια κονκάρδα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Οι επιδείξεις των μαθητών ιππέων, που γίνονται σε τακτά διαστήματα μέσα στη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, προσφέρουν την ευκαιρία στους γονείς, τα μέλη, τους χορηγούς και το ευρύτερο κοινό να χαρούν τα αποτελέσματα της προσπάθειας των μαθητών ιππέων οι οποίοι συγχρόνως αποκτούν και τις πρώτες σημαντικές εμπειρίες εμφάνισης τους σε φίλαθλο κοινό.

Στην αναμνηστική φωτογραφία οι νεαροί ιππείς και αμαζόνες στο περίπτερο του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με τις εκπαιδεύτριές τους Ιλόνα Στάικου και Ελένη Μυράτ. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photogenic.

 

« ΜΑΪΟΣ 2007                    ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ