Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΡΩΝ ΙΠΠΕΩΝ 2010

Δύο νέοι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, Εφήβων και Νεαρών Ιππέων 2010 που διεξήχθη στο Haras de Jardy της Γαλλίας στις 13-18 Ιουλίου 2010.

Η φετινή πρωταθλήτρια παίδων Μαρίνα Θεοφανοπούλου με τον ίππο Jerk du Bigot κατέλαβε την 11η θέση (μεταξύ 81 αθλητών) στον πρώτο προκριματικό του ατομικού αγωνίσματος της Κατηγορίας Παίδων την πρώτη μέρα των Αγώνων, ενώ την 50η θέση κατέλαβε ο Johnny Μαρινάκης με τον ίππο Sympa de la Cour με 4 βαθμούς ποινής.

Τη δεύτερη μέρα των Αγώνων στο Ομαδικό Αγώνισμα Παίδων η Ελληνική Ομάδα, στην οποία συμμετείχε η Μαρίνα Θεοφανοπούλου κατέλαβε την 15η και τελευταία θέση με 50 βαθμούς ποινής. Στο Ατομικό Αγώνισμα Παίδων ο Johnny Μαρινάκης έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στο 2ο γύρο με άπταιστη διαδρομή, αλλά δυστυχώς στον 3ο γύρο είχε 12 βαθμούς ποινής, και μαζί με τους 4 βαθμούς ποινής του 1ου γύρου την προηγούμενη ημέρα, έχασε για λίγο μόνο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Στην τελική κατάταξη παίδων ο Johnny Μαρινάκης με 16 βαθμούς ποινής τελείωσε στην 47η θέση και η Μαρίνα Θεοφανοπούλου με 22 βαθμούς κατετάγη στην 65η θέση.

Τέλος την πέμπτη μέρα των Αγώνων οι αθλητές μας συμμετείχαν στο Αγώνισμα Παίδων Farewell, όπου διακρίθηκαν μεταξύ 37 αθλητών, καταλαμβάνοντας η μεν Μαρίνα Θεοφανοπούλου την 9η θέση, ο δε Johnny Μαρινάκης τη 13η! Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, Εφήβων και Νεαρών Ιππέων 2010 ήταν γι' αυτούς μια πολύτιμη εμπειρία που θα αξιοποιήσουν στο μέλλον!

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος συγχαίρει τους αθλητές του για τη συμμετοχή τους και εύχεται κάθε πρόοδο!

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΙΟ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμαΣτα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για σχολικές ομάδες, ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος φιλοξένησε για τρεις συνεχόμενες Τετάρτες του καλοκαιριού, 23 & 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου 2010, 25 περίπου μαθητές της Ιονίου Σχολής, ηλικίας 10-14 ετών, που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό αθλητικό πρόγραμμα "Αθλητικό καλοκαίρι".

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητικές γνώσεις αλλά και πρακτική εξάσκηση με τους ίππους της Ιππικής Ακαδημίας υπό την επίβλεψη των προπονητών του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου κ. Ειρήνης Τουμπακάρη και κ. Μιχάλη Μουζουράκη και με το συντονισμό της υπεύθυνης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων κ. Β. Μπεάκου.

Στη φωτογραφία η κ. Β. Μπεάκου στον ιππικό στίβο με μαθητή της Ιονίου Σχολής.
Η φωτογραφία είναι προσφορά της κ. Μ. Τσάλτα.

 

ΧΡΥΣΕΣ Η ΦΑΝΗ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΜΥΡΑΤ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας στην Κατερίνη στις 2-4 Ιουλίου 2010, συμμετείχαν οι αθλήτριες του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Ελένη Μυράτ, Φανή Σταφυλοπάτη, Αλεξάνδρα Ταχιάτη, Μαρία Καλύβα και Δήμητρα Ιγγλέση.

Φανή ΣταφυλοπάτηΣτο Ομαδικό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας στην κατηγορία Ενηλίκων η Ελένη Μυράτ με τον ίππο της Indy de st Gatien έλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χρυσό μετάλλιο, αφού η ελληνική ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση.

Επίσης η Φανή Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006 έλαβε διπλή χρυσή διάκριση για την πρώτη θέση στο Ατομικό και στο Ομαδικό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας στην κατηγορία Παίδων! «Είμαι πολύ χαρούμενη για το πρώτο μου μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να βγάλω ένα τόσο καλό ποσοστό, αφού το άλογό μου το έχω μόνο ένα μήνα. Χωρίς την προπονήτρια μου, Ελένη Μυράτ και τους γονείς μου δεν θα τα είχα καταφέρει» δήλωσε η 14χρονη Βαλκανιονίκης Παίδων 2010.

Οι αμαζόνες Αλεξάνδρα Ταχιάτη, Μαρία Καλύβα και Δήμητρα Ιγγλέση πραγματοποίησαν ωραίες εμφανίσεις με προεξάρχουσα τη Δήμητρα Ιγγλέση με τον ίππο Cosmote Solon Hit που κατέλαβε την 5η και την 6η θέση στο προκριματικό Αγώνισμα της κατηγορίας Παίδων της πρώτης και της δεύτερης μέρας των Αγώνων αντίστοιχα.

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος συγχαίρει θερμά τους Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν σε όλες τις κατηγορίες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Δεξιοτεχνίας και τους εύχεται κάθε πρόοδο!

Μετά τους Βαλκανικούς Αγώνες η προπονήτρια του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Ελένη Μυράτ με τις αθλήτριες Φανή Σταφυλοπάτη, Δήμητρα Ιγγλέση και Βικτωρία Νομικού De Borbon Dos Cisilias και τους ίππους τους μεταβαίνουν σε ιππικό προπονητικό κέντρο της Γερμανίας για θερινή ιππική προετοιμασία υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου Γερμανού εκπαιδευτή κ. Josef Freese.

Στη φωτογραφία η Φανή Σταφυλοπάτη, διπλή χρησή βαλκανιονίκης στο ατομικό και το ομαδικό Παίδων. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

« ΙΟΥΝΙΟΣ 2010                   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ