Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗ ΚΑΙ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Στην Εθνική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιππικής Δεξιοτεχνίας Νεαρών Ιππέων και Εφήβων που διεξήχθη φέτος στο Broholm της Δανίας στις 20-24 Ιουλίου 2011 είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι αθλήτριες του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου: Φανούλα Σταφυλοπάτη και Αμαρ. Γουλανδρη στην κατηγορία Εφήβων.

Οι αθλήτριες του ΕΙΟ δεν κατάφεραν να μπουν στους τελικούς. Καλύτερη εμφάνιση έκανε η Αμαρ. Γουλανδρη με τον ίππο Red Diamond που κατατάχτηκαν 44οι στον προκριματικό του Ατομικού Εφήβων και 56οι στον προκριματικό του Ομαδικού Εφήβων (μεταξύ 61 αθλητών). Η Φανούλα Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006 περιορίστηκαν στην 61η και 60η θέση αντίστοιχα.

Αρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν η εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Ελένη Μυράτ.

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος εύχεται στις αθλήτριές του κάθε πρόοδο!

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΙΟ

Εθνική ομάδα παίδωνΗ Ελένη Χουχουλή με τον Mylor Royal κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων Υπερπήδησης Εμποδίων, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011 στην Comporta της Πορτογαλίας. Η νεαρή αμαζόνα κατέλαβε την 28η θέση συγκεντρώνοντας συνολικά 15 βαθμούς ποινής στους πέντε γύρους.

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν στο μικρό τελικό και η ΜαρίναΘεοφανοπούλου με τον Oscar du Peron: 0 βαθμοί πονής στη πρώτη διαδρομή και μόλις 4 στον αγώνα διαβάθμισης, και ο Johnny Μαρινάκης με τον Loulou de Quesnay: 4 βαθμοί ποινής στη πρώτη διαδρομή.

Η ελληνική ομάδα παίδων απαρτιζόταν κατά τα τρία τέταρτα από αθλητές του ΕΙΟ: η ΕλένηΧουχουλή, ο Johnny Μαρινάκης με τον Loulou de Quesnay και η ΜαρίναΘεοφανοπούλου με τον Oscar du Peron, μαζί με την Ιόλη Μυτιληναίου, πέρασαν στον δεύτερο τελικό γύροκαταλαμβάνοντας τελικά την 10η θέση.

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος συγχαίρει θερμά τους Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων Υπερπήδησης Εμποδίων και τους εύχεται κάθε πρόοδο!

Στη φωτογραφία η ελληνική ομάδα παίδων (από αριστερά) Ιόλη Μυτιληναίου , Johnny Μαρινάκης, Μαρίνα Θεοφανοπούλου και Ελένη Χουχουλή. Η φωτογραφία είναι προσφορά του κ. Γιώργου Δημαρά.

 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Με ανακοίνωσή της στις 6 Ιουλίου 2011 η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας γνωστοποίησε τα ονόματα των αθλητών που έχουν επιλεγεί για να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στις 1–4 Σεπτεμβρίου 2011.

Από τους αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου θα συμμετάσχουν

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος συγχαίρει τους αθλητές του για τη συμμετοχή τους και εύχεται κάθε διάκριση στις εθνικές ομάδες!

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΙΟ

Εκπαιδευτικό ΠρόγραμμαΣτα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για σχολικές ομάδες, ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος φιλοξένησε για ακόμα μια χρονιά για δυο Τετάρτες του καλοκαιριού, 22 Ιουνίου και 6 Ιουλίου 2011, 25 περίπου μαθητές της Ιονίου Σχολής, ηλικίας 10-14 ετών, που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό αθλητικό πρόγραμμα "Αθλητικό καλοκαίρι".

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητικές γνώσεις αλλά και πρακτική εξάσκηση με τους ίππους της Ιππικής Ακαδημίας υπό την επίβλεψη των προπονητών του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου κ. Ειρήνης Τουμπακάρη και κ. Μιχάλη Μουζουράκη και με το συντονισμό της υπεύθυνης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων κ. Β. Μπεάκου.

Στη φωτογραφία ο κ. Μ. Μουζουράκης στον ιππικό στίβο με μαθήτρια της Ιονίου Σχολής.
Η φωτογραφία είναι προσφορά της κ. Μ. Τσάλτα.

 

ΧΡΥΣΗ Η ΦΑΝΗ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Ιουνίου - 3 Ιουλίου 2011, συμμετείχαν οι αθλήτριες του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Φανή Σταφυλοπάτη, Αλεξάνδρα Ταχιάτη, Μαρία Καλύβα και Κυβέλη Τζωρτζάκη.

Η Φανή Σταφυλοπάτη, περυσινή χρυσή Βαλακνιονίκης στην Κατηγορία Παίδων, με τον ίππο Cassian 006 έλαβε χρυσό μετάλλιο για την πρώτη θέση στο Ατομικό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας στην κατηγορία Εφήβων! Μάλιστα πήρε και την πολυπόθητηπρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο ακολουθεί και στο οποίο θαλάβει μέρος.

Επίσης η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Ombos Yamma Yamma Man κέρδισε χάλκινη διάκριση για την τρίτη θέση στην Κατηγορία Παίδων.

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος συγχαίρει θερμά τους Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν σε όλες τις κατηγορίες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Δεξιοτεχνίας και τους εύχεται κάθε πρόοδο!

 

 

« ΙΟΥΝΙΟΣ 2011                   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ