Αρχική σελίδα  
 


ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2008

Γνωρίζοντας ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει μειώσει τις ευκαιρίες των παιδιών της πόλης να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τα ζώα και ιδιαίτερα με το άλογο, o Ελληνικός Ιππικός Όμιλος έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές - ιππείς, ηλικίας 8-12 ετών, της Ιππικής Ακαδημίας του, να συμμετάσχουν στο 3ο Ιππικό Camp. Το Ιππικό Camp πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου έως την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου με άλογα ιδιοκτησίας του και με την επίβλεψη των εκπαιδευτών του.

Οι ιππείς είχαν την ευκαιρία να ιππεύουν καθημερινά, να παρακολουθήσουν τη ζωή του αλόγου στο στάβλο, να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με την περιποίηση, την υγεία και την πετάλωσή του. Παράλληλα το φετινό Ιππικό Camp περιελάμβανε: γυμναστική, κολύμβηση στο παρακείμενο Αthinna Swimming Center, Α' βοήθειες και διαιτολόγιο αθλητού, χειροτεχνίες, εργαστήρια Περιβάλλοντος, Εθελοντισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Πεκίνο 2008. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η πρακτική εξάσκηση, η βιωματική προσέγγιση και η προβολή ανάλογων κινηματογραφικών ταινιών και βίντεο. Όλα τα παιδιά παρέλαβαν φάκελο με πολλές πληροφορίες που συμπληρώθηκε και από τα ίδια στην πορεία των ημερών και που θα μπορούν να τον εμπλουτίζουν και στο μέλλον. Ήταν μια ευκαιρία για περισσότερη γνωριμία μεταξύ των ιππέων, σύσφιξη της ομάδας και πολλή διασκέδαση.

Κορυφαία στιγμή του 3ου Ιππικού Camp ήταν η δίωρη παρουσίαση του Franklin Levinson, ειδικού στην εκπαίδευση του αλόγου, γνωστού στην Ελλάδα ως «Γητευτή Αλόγων», που με μεγάλη χαρά μετέφερε την πολυετή ιππική γνώση του στα παιδιά του Ομίλου. Έδειξε με τρία διαφορετικά άλογα πόσο μεγάλη σημασία έχει η καλλιέργεια εμπιστοσύνης στο άλογο με την ήπια και σταθερή στάση του ιππέα και πώς αυτή η στάση φέρνει αυτόματα την υπακοή και τη συνεργασία του αλόγου. Οι μέθοδοι που παρουσίασε ενθουσίασαν το ακροατήριο και σίγουρα ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα ορθής προσέγγισης του αλόγου.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής σε όλους τους μαθητές ιππείς που συμμετείχαν στο Ιππικό Camp, παρουσία των γονέων, αθλητών και μελών του Ομίλου.

Όλοι ευχήθηκαν να επαναληφθεί αυτή η δραστηριότητα και του χρόνου!

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
Υπεύθυνη Camp: κα. Ιλόνα Στάϊκου
Υπεύθυνη Προγράμματος: κα. Τατιάνα Γεωργίου
Υπεύθυνη Κολύμβησης: κα Βάσω Μπεάκου
Υπεύθυνη Γυμναστικής: κα Πόπη Μελισσινάκη
Χειροτεχνία: κα Μαρία Τσάλτα
Α' Βοήθειες: Εκπαιδευτή ΕΚΑΒ
Κτηνίατρος: κος Α. Μητσόπουλος
Πεταλωτής: κος Γ. Τζαβάρας
Γεύματα: Athinaios Catering

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Αγγελική -Ραφαέλλα Αριστοπάνου Κοψιδά, Αλέξανδρος Κοκκώνης, Δάφνη Λαζανά, Βαρβάρα Μπαξεβάνη, Νικόλαος Ανδρόνε, Κυβέλη Τζωρτζάκη, Άγγελος Μπερμπεράκης, Μαριάννα Σουρλή, Απόστολος Σαργιώτης, Κατερίνα Κανελλοπούλου, Κιάρα Κοσκινά, Μαρία Καλύβα

ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2007 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2009 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2010 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2012 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2013