Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

ΣΤ' ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2008

Ιφιγένεια ΠάνουΣτις 28-29 Ιουνίου 2008 πραγματοποιηθήκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης οι ΣΤ' Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2008 σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Αγώνισμα Intermediate I
2η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Indy de St Gatien
4η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Liman

Αγώνισμα Grand Prix
1η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Cosmote Hitrol

Αγώνισμα Παίδων
5η η Σ. Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge

Αγώνισμα Novice
2η η Σ. Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge

Αγώνισμα Αρχαρίων
Ελένη Χουχουλή2η η Ελένη Χουχουλή με τον ίππο Έκτωρ ΙΙ
4η η Δ. Φελλούρη με τον ίππο Zodiac
5η η Ιφ. Πάνου με τον ίππο La Cocotte d' Eglefin

Αγώνισμα Grand Prix Special
1η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Cosmote Hitrol

Αγώνισμα Prix St. Georges
2η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Indy de St Gatien
4η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Liman

Αγώνισμα Preliminary Παίδων
4η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Helios d' un Soir

Αγώνισμα Ατομικό Παίδων
5η η Σ. Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge

Στις φωτογραφίες δύο νεαρές ελπίδες της ελληνικής ιππασίας: η Ιφιγένεια Πάνου (πάνω) και η Ελένη Χουχουλή (κάτω) που διακρίθηκαν στο Αγώνισμα Αρχαρίων. Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2008

Franklin LevinsonΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Ιππικό Camp που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του o Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις 23 - 27 Ιουνίου 2008  με άλογα ιδιοκτησίας του και με την επίβλεψη των εκπαιδευτών του Ομίλου.

Το 3ο Ιππικό Camp έδωσε την δυνατότητα σε δώδεκα προχωρημένους μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας να εξασκηθούν στην ιππασία και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το άλογο. Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ιππεύουν καθημερινά, να παρακολουθήσουν τη ζωή του αλόγου στο στάβλο, να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με την περιποίηση, την υγεία και την πετάλωσή του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώθηκε με γυμναστική, κολύμβηση και ποικίλα εργαστήρια.

Το 3ο Ιππικό Camp έκλεισε με ένα δίωρο με τον Αμερικανό Franklin Levinson, γνωστό στην Ελλάδα ως «Γητευτή Αλόγων», που ειδικεύεται στην εκπαίδευση του αλόγου. Έδειξε με τρία διαφορετικά άλογα πόσο μεγάλη σημασία έχει η καλλιέργεια εμπιστοσύνης στο άλογο με την ήπια και σταθερή στάση του ιππέα και πώς αυτή η στάση φέρνει αυτόματα την υπακοή και συνεργασία του αλόγου. Οι μέθοδοι που παρουσίασε ενθουσίασαν όλους και σίγουρα ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα σωστής προσέγγισης του αλόγου.

Δείτε εδώ τη σελίδα του Ιππικού Camp 2008 »

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Με σειρά εκδηλώσεων για τους αθλητές, τα μέλη, τους νέους ιππείς και τους γονείς ξεκίνησε το καλοκαίρι 2008.

Στις 13 Ιουνίου 2008 στο χώρο των παραδοσιακών στάβλων, γύρω από το παλιό πηγάδι, οργανώθηκε ψησταριά, με πλούσιο μπουφέ και αρνί στη σούβλα που προσέφεραν όλοι όσοι συμμετείχαν. Όλοι οι καλεσμένοι, οι προπονητές, το προσωπικό του Ομίλου και οι σταβλίτες, χάρηκαν εξαιρετικά αυτή τη καλοκαιριάτικη βραδιά.

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές - ιππείς και αθλητές του Ομίλου μας GYMKHANA με Ιππικά Παιχνίδια επίδειξη βοηθημάτων, ιππική δεξιοτεχνία και υπερπήδηση εμποδίων. Η διοργάνωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών σε όσους συμμετείχαν την χρονιά που πέρασε στην Ιππική Ακαδημία.

Οι μαθητές ιππείς που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής: Δανάη Ουρδουλίδου, Τίνα Γριβέα, Δάφνη Λαζανά, Βαρβάρα Μπαξεβάνη, Φίλια Λυγάκη, Αλέξανδρος Κοκκώνης, Κιάρα Κοσκινά, Ιώ Γριβέα, Άγγελος Μπερμπεράκης, Εμμανουέλλα Χλαπουτάκη, Κατερίνα Κανελλοπούλου, Δημήτρης Νεκταρίδης, Κυβέλη Τζωρτζάκη, Antoin Monce, Νικόλαος Ανδρόνε, Χριστιάνα Δοντά, Ραφαέλλα Αριστοπάνου Κοψιδά, Παναγιώτα Μαστοράκου, Γιώργος Σκυβαλάκης, Νατάλια Σφήκα, Κατερίνα Σιγάλα, Τηλέμαχος Βλαμόπουλος, Ιζαμπέλλα Ροκίδη, Αθηνά Λαχανά και Άννα Βλαχάκη.

Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

Β' ΚΑΙ Δ' ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2008

Στις 14-15 Ιουνίου 2008 πραγματοποιηθήκαν στον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστίων οι Β' και οι Δ' Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2008 που είχαν αναβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο και Απρίλιο λόγω κακοκαιρίας.

Στους Β' Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2008 από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Εμμανουέλα ΜουσαμάΑγώνισμα Grand Prix Special
1η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Cosmote Hitrol

Αγώνισμα Preliminary Παίδων
2ος ο Ι. Ζαχαριουδάκης με τον ίππο Sniper 2

Αγώνισμα Prix St. Georges
2η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Indy de St Gatien

Αγώνισμα Ατομικό Παίδων
6η η Σ. Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge

Αγώνισμα Ατομικό Ενηλίκων
3η η Εμ. Μουσαμά με τον ίππο Indy de St Gatien

Στους Δ' Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2008 από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Αγώνισμα Grand Prix Special
1η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Cosmote Hitrol

Αγώνισμα Preliminary Παίδων
4η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Helios d' un Soir
6ος ο Ι. Ζαχαριουδάκης με τον ίππο Sniper 2

Αγώνισμα Prix St. Georges
2η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Indy de St Gatien

Αγώνισμα Ατομικό Παίδων
5ος ο Ι. Ζαχαριουδάκης με τον ίππο Sniper 2
6η η Σ. Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge

Στη φωτογραφία η Εμμανουέλα Μουσαμά που διακρίθηκε στο Ατομικό Ενηλίκων. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

Δημήτρης Μπαχάρας, Ισίδωρος Κούβελος, Λένα Λεβίδη, Φρέντυ Σερπιέρης, Μύρνα ΤζάκαΣτις 2 Ιουνίου 2008, σε μια θερμή και συγκινητική εκδήλωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου παρουσίασε στο Εντευκτήριο του Ομίλου το Λεύκωμα «Ελληνικός Ιππικός Όμιλος, 1931-2006, Εβδομήντα πέντε χρόνια αδιάκοπης αθλητικής παρουσίας».

Για το λεύκωμα μίλησαν ο κ. Δημήτρης Μπαχάρας, ιστορικός του ΕΛΙΑ, ο κ. Φρέντυ Σερπιέρης, αντιπρόεδρος του Ομίλου και επίτιμος αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και η κ. Μύρνα Τζάκα, αθλήτρια του Ομίλου. Την παρουσίαση συντόνισε η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Λένα Λεβίδη.

Στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε στην ταράτσα του Ομίλου τα μέλη και οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, παλιά και νέα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εντυπώσεις και αναμνήσεις μέχρι τη δύση του ήλιου.

Κεντρική διάθεση Λευκώματος: ΕΙΟ, Παραδείσου 18, Μαρούσι, 210-6812506 και Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, Αμερικής 13, 210-3614143

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά) ο κ. Δημήτρης Μπαχάρας, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, η κ. Λένα Λεβίδη, ο κ. Φρέντυ Σερπιέρης και η κ. Μύρνα Τζάκα. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Στο CSI***-W που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και διεξήχθη στις 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2008 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να διακριθούν αθλητές και ίπποι του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Γρηγόρης ΒόγληςΟι αθλητές του Ομίλου διακρίθηκαν στα εξής αγωνίσματα:

Κατηγορία 2 (ύψος: 1,20 μ.)
3ος ο Γρηγόρης Βόγλης με τον ίππο Mouvette Du Boulay

Κατηγορία 4 (ύψος: 1,35 μ.)
3ος ο Γιώργος Δημαράς με τον ίππο Lami du Hameau

Κατηγορία 5 (ύψος: 1,20 / 1,25 μ.)
6ος ο Γρηγόρης Βόγλης με τον ίππο Oleis De Chenee

Κατηγορία 6 (ύψος: 1,25 μ.)
5η η Ευδοξία Σακελλαρίδη με τον ίππο Kali de la Hague

Κατηγορία 8 (ύψος: 1,40 μ.)
5ος ο Γιώργος Δημαράς με τον ίππο Lami du Hameau

Κατηγορία 10 (ύψος: 1,25 μ.)
6ος ο Γρηγόρης Βόγλης με τον ίππο Mouvette Du Boulay

Κατηγορία 11 (ύψος: 1,40 μ.)
6η η Στεφανία Παπαδημητρίου με τον ίππο Flamme D' Aunis

Επίσης συμμετείχαν με καλά αποτελέσματα η Ευδοξία Σακελλαρίδη με τον ίππο Lando Ri, ο Κώστας Μαρινάκης με τους ίππους Sympa de la Cour και Liberto De Safray και η Μαρία Παπουρδάνου με τον ίππο Nikiboko.

Στη φωτογραφία ο Γρηγόρης Βόγλης που διακρίθηκε στο 1,20 μ. και 1,25 μ.. Η φωτογραφία προέρχεται από τα φωτογραφικό πρακτορείο Sports In time.

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Στο CSI4**** Bourg en Bresse στο Bourg en Bresse της Γαλλίας στις 29 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2008 είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει η πρωταθλήτρια του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Εμμανουέλα Αθανασιάδη με τους ίππους της Rimini Z και Scaramouche με καλά πλασαρίσματα.

 

 

« ΜΑΪΟΣ 2008                    ΙΟΥΛΙΟΣ 2008 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ