Menu

Tο Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, o Ελληνικός Ιππικός Όμιλος διοργάνωσε τον Αγώνα Υπερπήδησης Εμποδίων & Ιππικής Δεξιοτεχνίας EIO Grand Prix 2012, στις εγκαταστάσεις του στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Οι συμμετέχοντες διεκδίκησαν και μοιράστηκαν χρηματικά έπαθλα ύψους 12.000 € και δώρα αξίας 3.000€.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε τέσσερα αγωνίσματα υπερπήδησης εμποδίων. Στο Αγώνισμα 1 - «Χρονώρα—1,10μ.», νικήτρια αναδείχθηκε η αμαζόνα του ΙΠΟΑ, Νικολίνα Μακαρώνα με τον ίππο Bonfire. To Αγώνισμα 2 - «Mont Blanc - 1.20 μ. με Joker 1,35 μ.», κέρδισε ο Γιάννης Σκανδάλης του ΙΟΚΑΛ-St George με τον ίππο Ramla Gli Aironi με top score 65 βαθμούς. Στη συνέχεια 45 αθλητές συμμετείχαν στο Αγώνισμα 3 – «Asian Spa—1,30 μ.». Νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής του ΙΟΑ Δημήτρης Νάτσης με την Centolove. Τελευταίο στο πρόγραμμα της ημέρας, ήταν το Αγώνισμα 4 – «Samos Steamship Co. - 1.40 μ.» με νικητή τον Σταύρο Γεωργόπουλο με τον ίππο Kermesse du Manoir. Οι νικητές των τριών πρώτων αγωνισμάτων εκτός από το χρηματικό έπαθλο, έλαβαν και δώρα προσφορά του καταστήματος ειδών ιππασίας, Poly’s Rugs.

Μετά το τέλος των αγωνισμάτων, ακολούθησε η συνάντηση «2ο Ανοιχτό Forum Ιππασίας» με τίτλο «Αγώνες Ιππασίας στην Ελλάδα του 2012», που ολοκληρώθηκε στις 10.15 μ.μ.! Φυσικά από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει το καθιερωμένο πάρτι που ακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου στη βεράντα του Ομίλου μετά το Forum.

Την Κυριακή, οι αγώνες ξεκίνησαν στις 9 π.μ. με το Αγώνισμα 5 – «Oriflame Small Prix – 1.30 μ.», με νικητή του αγωνίσματος τον Πάρι Κουτσογιάννη με τον Zino για τον ΙΟΕ. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το Αγώνισμα 6 – «Σκυταλοδρομία – Κύπελλα Κοκκώνη – 1,15 μ.», η οποία αποδείχθηκε το πιο διασκεδαστικό κομμάτι των αγώνων. Συμμετείχαν 24 ζευγάρια και την περιγραφή του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο έκανε η κα Κική Μουρκούση. Τα σχόλια και οι επισημάνσεις της παρουσιάστριας για τις συνθέσεις των ομάδων και τις επιδόσεις των ζευγαριών έδωσαν ζωντάνια και εύθυμο τόνο, διασκεδάζοντας όχι μόνο όσους συμμετείχαν, αλλά και όσους παρακολουθούσαν. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα που αποτελούνταν από τον Ηλία Μπαλιούση με τον Nautilus για τον ΙΟΜ και τον Γιώργο Αμουτζά με τον Baldessarini για τον ΙΟΜS, οι οποίοι έλαβαν επιπλέον δώρα, ρολόγια χειρός Pulsar και Lorus αντίστοιχα, προσφορά της εταιρείας Χρονώρα – Π. Καλλιγέρης.

Στις 2 μ.μ. της Κυριακής, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με το σημαντικότερο αγώνισμα του 2ημέρου, το Αγώνισμα 7 – «Samos Steamship Co. Grand Prix – 1.40/1.45 μ.». Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Hannah Μυτιληναίου με την Natasha de Launay του ΙΑΟΦ με άπταιστες διαδρομές και στους δύο γύρους.

SklavounouΤελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης ήταν το εντυπωσιακό Αγώνισμα 8 - «Camper Club Freestyle ιππικής δεξιοτεχνίας». Οι καλύτερες αμαζόνες και άλογα της χώρας αγωνίστηκαν με συνοδεία μουσικής και πρόσφεραν ένα θέαμα γεμάτο απαράμιλλη ομορφιά και χάρη. Νικήτρια του Freestyle ήταν η Κέλλυ Σκλαβούνου αθλήτρια του ΕΙΟ με τον Quanderas με το εντυπωσιακό ποσοστό 71,31%. Οι δύο πρώτες νικήτριες έλαβαν επίσης δωροεπιταγές του Asian Spa Ayurvedic and City Retreat στη Φιλοθέη.

Για το σύνολο των επιδόσεών τους βραβεύθηκαν με τους αντίστοιχους τίτλους, η Ελίνα Δενδρινού, ως «Καλύτερη Αμαζόνα του ΕΙΟ Grand Prix 2012», και ο Drasko Dokic, ως «Καλύτερος Ιππέας του ΕΙΟ Grand Prix 2012». Ο τίτλος της Καλύτερης Αμαζόνας συνοδεύτηκε από δώρο ένα πακέτο περιποίησης του Asian Spa Ayurvedic and City Retreat στη Φιλοθέη, ενώ ο τίτλος του Καλύτερου Ιππέα συνοδεύτηκε από δώρο μια πένα Mont Blanc, προσφορά της εταιρείας Τζάννες Α.Ε.

Η ιππασία και τα άλογά μας, μας ενώνουν και μας δίνουν κουράγιο, γι’ αυτό ο ΕΙΟ έβαλε τα δυνατά του για να διοργανώσει και φέτος το GP του. Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά του Χορηγούς του αγώνα, Cosmote, Samos Steamship Co, Oriflame, Camper ClubAsian Spa Ayurvedic and City Retreat, Mont Blanc, Χρονώρα, Κύπελλα Κοκκώνη, Doctors Hospital, Poly’s Rugs και Equisport, που έκαναν εφικτή την πραγματοποίηση του οράματος των ανθρώπων του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου για ένα μεγάλο αγωνιστικό ιππικό γεγονός, για μια πραγματική γιορτή και ευχάριστο διάλειμμα, σε πείσμα των δύσκολων καιρών και της οικονομικής κρίσης. Χωρίς τους χορηγούς μας δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε με επιτυχία το «ΕΙΟ Grand Prix 2012» και το «2ο Ανοιχτό Forum Ιππασίας».

Ευχαριστούμε πολύ τους αθλητές και τα μέλη μας, που δούλεψαν εθελοντικά στηρίζοντας τις ενέργειες της Οργανωτικής Επιτροπής ποικιλοτρόπως, τόσο στην προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα και του Forum. Ένα θερμό «ευχαριστώ» στους εργαζόμενους του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου που τις τελευταίες εβδομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι το «ΕΙΟ Grand Prix 2012» μια πραγματική γιορτή της ιππασίας, των αλόγων και του κόσμου που την παρακολουθεί.

Σας ευχαριστούμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας, όπως πάντα, για του χρόνου! Ο ΕΙΟ θα είναι και πάλι εδώ !

Αριστερά: Η νικήτρια του αγωνίσματος Grand Prix 1,40/1,45 m., Hannah Μυτιληναίου με τον Πρόεδρο του ΕΙΟ, κ. Θρασύβουλο Δάλλα, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη, τον κ. Αντώνη Ιγγλέση, χορηγό του EIO Grand Prix 2012 και τον Πρόεδρο της ΕΟΙ, κ. Ισίδωρο Κούβελο.
 
Δεξιά: Οι Best Riders του EIO Grand Prix, Drasko Dokic και Ελίνα Δενδρινού, με την Ολυμπιονίκη της ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα και τον Γιώργο Δημαρά, Διευθυντή του αγώνα.
 
Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του Photobit.net

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EIO Challenge 2017 ΕΙΟ Grand Prix 2011, 5-6/11/2011 »
επιστροφή στην κορυφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΧΩΡΟΙ

ΑΓΩΝΕΣ

ΙΠΠΑΣΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ