Menu

Tο Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, o Ελληνικός Ιππικός Όμιλος διοργάνωσε τον καθιερωμένο πλέον Αγώνα Υπερπήδησης Εμποδίων EIO Grand Prix 2013, στις εγκαταστάσεις του στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Οι αθλητές διεκδίκησαν και μοιράστηκαν χρηματικά έπαθλα ύψους 12.000€ και πλούσια δώρα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε τέσσερα αγωνίσματα υπερπήδησης εμποδίων. Στο Αγώνισμα 1 - «Studio 7 Florescence», νικήτρια αναδείχθηκε η αμαζόνα Νικολίνα Μακαρώνα με τον ίππο Lollipop. To Αγώνισμα 2 - «Oriflame - με Joker», κέρδισε o Ηλίας Μπαλιούσης με τη Neksia με top score 65 βαθμούς και τον πολύ καλό χρόνο 50,15 δευτερόλεπτα, ανάμεσα σε 66 αθλητές που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας έκλεισε με το «Small Prix—Samos Steamship Cο», νικητής του οποίου αναδείχθηκε ο Nick Channing-Williams με τον ίππο China. Στο αγώνισμα αυτό συμμετείχαν 38 ζευγάρια ίππων-ιππέων.Οι τρεις νικητές των όλων αγωνισμάτων του ΕΙΟ Grand Prix 2013 εκτός από το χρηματικό έπαθλο, έλαβαν και δώρα προσφορά της εταιρίας Oriflame.

Το ΕΙΟ Grand Prix 2013 στήριξε για άλλη μία χρονιά τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ και της ΕΛΕΘΙΠ. Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937 και σήμερα διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Stand της ΕΛΕΠΑΠ φιλοξενήθηκε στο Πάρκο Χορηγών του ΕΙΟ Grand Prix 2013.

Το πρωί του Σαββάτου, μετά το πρώτο αγώνισμα της ημέρας, διεξήχθη αγώνας επίδειξης θεραπευτικής ιππασίας με 10 συμμετέχοντες. Τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ιππασίας αγωνίστηκαν σε Working Trails, δοκιμασίες επίπεδης εργασίας σε φυσικά ή τεχνητά εμπόδια. Τα αναμνηστικά έπαθλα στους συμμετέχοντες απένειμε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, κύριος Νίκος Παράσχης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, κύριο Θρασύβουλο Δάλλα.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου έκλεισε με ένα εντυπωσιακό show ιππικής δεξιοτεχνίας με μουσική για δύο άλογα (pas de deux), που παρουσίασαν οι αμαζόνες Κέλλυ Σκλαβούνου με τον Quanderas, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Βαλκανιονίκης Ενηλίκων 2013, και η Φωτεινή Γεωργίτσου με την Koliante, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Βαλκανιονίκης Εφήβων 2013. Το κοινό για όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν προετοίμασε η εμφάνιση της Λαβίνιας Μακροπούλου με τον Helios d' un Soir σε ένα freestyle πρόγραμμα επίσης με μουσική.

Την Κυριακή, οι αγώνες ξεκίνησαν στις 10 π.μ. με το Αγώνισμα 4 – «Premier Shukuroglou», με νικητή του αγωνίσματος τον Δημήτρη Νάτση με τον ίππο Centolove.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το Αγώνισμα 5– «Σκυταλοδρομία – Κύπελλα Κοκκώνη», στο οποίο συμμετείχαν 14 ζευγάρια και την περιγραφή του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο έκαναν η Κική Μουρκούση, ο Χρήστος Σπυρούνης και ο Γιώργος Δημαράς. Τα σχόλια και οι επισημάνσεις τους έδωσαν ζωντάνια και εύθυμο τόνο, διασκεδάζοντας όχι μόνο όσους συμμετείχαν, αλλά και όσους παρακολουθούσαν. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα που αποτελούνταν από τον Λουκά Παπαδόπουλο με τον Vertigo du Chateau d' Eau και την Άννα-Σοφία Δανάλη με την Lili Marlen II CH. Tα δύο πρώτα ζευγάρια έλαβαν επιπλέον δώρα από το κατάστημα ειδών ιππασίας Poly's Rugs.

Το μεσημέρι της Κυριακής τη σκυτάλη πήραν τρεις μικρές αμαζόνες της Ιππικής Ακαδημίας του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου που παρουσίασαν γαϊτανάκι με πόνι. Η Εβελίνα Βόγλη, η Ειρήνη Ρέτσου και η Ελένη Ζαρβάνου ίππευσαν τον Choco, τη Heidi και τη Monique, υπό τις οδηγίες του εκπαιδευτή Μιχάλη Μουζουράκη, και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους θεατές για το χαριτωμένο θέαμα!

Στις 3 μ.μ. ακριβώς το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με το σημαντικότερο αγώνισμα του 2ημέρου, το Αγώνισμα 6 – «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική Grand Prix». Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Nick Channing-Williams με τον Sooth me de Ness με άπταιστες διαδρομές και στους δύο γύρους. To χρηματικό έπαθλο των 4.000 € του «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική Grand Prix» διεκδίκησαν 23 ζευγάρια. Τις επόμενες θέσεις στην κατάταξη κατέλαβαν η Μόνικα Μαρτίνη με την Cleopatra VI, o Δημήτρης Νάτσης με τη Zarmara, ο Γιάννης Σκανδάλης με τον Nabab Landelles, ο Γιώργος Φραγκογιάννης με τον Black Label και η Μόνικα Μαρτίνη με τον Amadu.

20131102 GP

Στο τέλος των Αγώνων απονεμήθηκαν οι τίτλοι Cosmote Best Amazon 2013 στη Μόνικα Μαρτίνη, Cosmote Best Rider 2013 στο Γρηγόρη Βόγλη και Equisport Best Child Rider 2013 στην Άννα-Σοφία Δανάλη.

Όταν το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος τελείωσε, ξεκίνησε η πραγματική διασκέδαση! Με πρωτοβουλία των μελών του Δ.Σ. διοργανώθηκε σκυταλοδρομία μαθητών της Ιππικής Ακαδημίας και βετεράνων αθλητών του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου. Τα παιδιά ίππευσαν μια διαδρομή με κώνους και στη συνέχεια οι παλιοί φίλοι του Ομίλου ίππευσαν μια διαδρομή με εμπόδια. Μερικοί είχαν να ανέβουν σε άλογο ακόμη και δεκαετίες, αλλά έδειξαν πως διαθέτουν πάντα αγάπη για τα άλογα και ικανότητες στο άθλημα.

Στο ιππικό παιχνίδι συμμετείχαν η Ιωάννα Λαλαούνη, η Μαρία Λαλαούνη, η Αλίκη Βατίδη, η Δανάη Συναδινού, η Αλεξάνδρα Κυριακίδη, η Δάφνη Κοκκώνη, ο Άγγελος Ασπρίδης, οι Κώστας και Γιώργος Γκράτσιος, ο Νικόλας Αποστολόπουλος, ο Δημήτρης Σωτηρίου, ο Ηλίας Κατσώνης, ο Νίκος Καρύδης και ο Χάρης Τσολάκης. Τη σκυτάλη τους έδωσαν οι μαθήτριες Ειρήνη Ρέτσου, Εβελίνα Βόγλη, Δανάη Αξιώτη, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Δάφνη Γραμμένου και Σοφία Καλατζοπούλου.

Μερικοί από τους βετεράνους επέλεξαν να μην ιππεύσουν. Αυτοί ήταν η Χριστίνα Μεταξά, η Ελίνα Τζαβελάκου-Βαμβακά, ο Στέλιος Μπενακόπουλος, ο Δημήτρης Βουλγαράκης, οι οποίοι μαζί με σύσσωμο το Δ.Σ. του ΕΙΟ, παρακολούθησαν τις προσπάθειες των φίλων τους και συμμετείχαν στα δρώμενα. Στην παρουσίαση μέσα και έξω από το στίβο ήταν ο Γιώργος Δημαράς και η Κική Μουρκούση, οι οποίοι αναδείχθηκαν σε highlight της διοργάνωσης με το χιούμορ και τη χημεία τους!

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς που έκαναν εφικτή την πραγματοποιήση του ΕΙΟ Grand Prix 2013.

Photo credits: Photobit.net

Sponspors site

επιστροφή στην κορυφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΧΩΡΟΙ

ΑΓΩΝΕΣ

ΙΠΠΑΣΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ